İstanbul’da Kemerburgaz’da 1 Mart gecesi meydana gelen trafik kazasında, ehliyetsiz araç kullanan 16 yaşındaki Timur Cihantimur’un arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpması sonucu, evli ve bir çocuk babası olan 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.
ABD’YE KAÇIRILDI
Kazanın sorumlusu Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından aynı gece önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçırıldı.
Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Eylem Tok hakkında “suçluyu kayırma” ve Timur Cihantimur hakkında “bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçlarından yakalama kararı çıkarıldı. Haklarında kırmızı bülten çıkarılan Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un ABD’de yakalandıkları bildirildi.
BAKAN TUNÇ: İADE TALEBİMİZ KAPSAMINDA YAKALANDILAR
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tok ve Cihantimur’un Türkiye’nin iade talebi kapsamında ABD’de yakalandığını duyurdu.
HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR
ABD’de hakim karşısına çıkan Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un duruşması 27 Haziran’a ertelendi. Anne Eylem Tok, bu süre zarfında tutuklu kalacak.