Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Gümrükçü o davada tanık oldu: 'Hasmımız olması normal'

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, başkan yardımcısı Ali Rıza Koçer'e

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, başkan yardımcısı Ali Rıza Koçer'e saldırı olayının da yeraldığı ve 39 kişinin yargılandığı Binali Camgöz'ün oluşturduğu iddia edilen yasa dışı yapılanmayla ilgili davada tanık olarak dinlendi. 

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasında konuşan Utku Gümrükçü, 11 Ocak 2020'de silahlı saldırıya uğrayan başkan yardımcısı Ali Rıza Koçer'in olayı kimleri yaptığına dair bir bilgisinin olmadığını kendisine belirttiğini kaydederek, "Olay nedeniyle heyecanlıydı. Kimlerin yapmış olabileceğine dair bir yorumu yoktu. Belediyede görev yapmamız nedeniyle hasmımızın olması normaldir. Olay yaşanmadan 2-3 ay önce Koçer'e saldırı yapılacağına dair söylentiler başlamıştı. Bu konuşmalar rivayet şeklindeydi. Kimin konuştuğuna dair somut bir şey de yoktu. Binali Camgöz tarafından bir tehdit ulaşmadı bize" diye konuştu. 

Müşteki A.Y. ise kendisine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili ifadesinde, olay günü kapının önüne motor yaklaştığını ve yüzünü görmediği kasklı 2 kişiden arkada olanın kendisine ateş ettiğini, kendi imkanlarıyla hastaneye gittiğini ifade etti. 

Tutuksuz sanık B.G. de iddianamede geçen olaylarla bir ilgisi olmadığını savunarak, "Kimseden örgüt çerçevesinde talimat almadım. Sanayide esnafım. Dosyada ismi geçen insanlarla ilgili tek bağlantım araç çekmek ya da satmaktır" dedi. Mahkeme heyeti talepleri dinledikten sonra tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

NE OLMUŞTU? 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Binali Camgöz liderliğindeki yasa dışı yapılanmayla ilgili 38 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı. İddianamede sanıkların karıştıkları iddia edilen 13 olaya ilişkin dosyanın birleştirildiği, bu olayların arasında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in 11 Ocak 2020'de silahlı saldırıya uğraması olayının da yer aldığı bildirilmişti.

Toplam 38 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "kasten yaralamaya teşebbüs", "kasten öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme", "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna muhalefet etmek", "silahla yağmaya teşebbüs" gibi suçlardan dava açılmıştı.
Müşteki Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında da daha sonra "Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmış ve bu dosyayla birleştirilmesiyle sanık sayısı 39'a çıkmıştı.

Yurt dışında olduğu belirtilen suç örgütü elebaşı Binali Camgöz, firari olarak aranıyor. 
 

Demokrat Gündem