DOLAR 32,9759 0.29%
EURO 35,3456 0.14%
ALTIN 2.454,500,13
BITCOIN 20343521,27%
İzmir
32°

AÇIK

üst menü altı
Hekim-Sen’in talebine Bakan Koca yanıt verdi

Hekim-Sen’in talebine Bakan Koca yanıt verdi

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:27
Hekim-Sen’in talebine Bakan Koca yanıt verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası’nın (Hekim- Sen), ‘Doktorlara silah ruhsatı verilsin’ önerisine, “Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?” yanıtını verdi.

Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından yeniden gündeme gelen ‘sağlıkta şiddet’ tartışmaları sürerken Hekim-Sen, ‘Doktorlara silah ruhsatı verilsin’ önerisinin yanı sıra birçok talepte bulunmuştu.

Sağlıkta şiddete karşı talepler şöyle:

“1) Sağlık Kurumlarına girişlerde metal detektörü ve benzeri uygulamalarla delici kesici ve namlulu ateşli silah, elektromanyetik veya biber gazı gibi silahların girişine engel olunması.

2) Sağlık Kurumlarına bu tür silahlarla girenlerin veya girmeye çalışanların tutuklu yargılanıp hapis cezasına çarptırılması.

3) Sağlıkta şiddetten hapis cezası alan ya da şiddetten sanık olan insanların yalnızca hastanelerin mahkum koğuşlarından sağlık hizmeti almaları, acil servis dahil kırmızı triyaj dışında hiçbir sağlık kurumuna girmelerinin engellenmesi, ancak bir kurul raporu ile bu durumun kaldırılması.

4)Hekimlerden isteyenlere diğer birçok devlet personeline yapıldığı gibi çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi, elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması, ASM’lerde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik görevlisi istihdamının sağlanması.”

SADECE TEK BİR TALEBE CEVAP VERDİ

Bakan Fahrettin Koca, Twitter’daki mesajlarında taleplere sadece ‘ruhsatlı silah’ üzerinden yanıt vererek eleştirdi:

“Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?

Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP