Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin yolsuzluk iddialarıyla açılan dava, Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma, 19 Mart operasyonuyla tutuklanan İmamoğlu’nun yargılandığı davanın devamı niteliğindeydi ve saat 15.00’te başladı.
“Mütalaa bekliyorduk”
Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarından Nusret Yılmaz, duruşmada yaptığı açıklamada, “Beş celseden fazladır mütalaa bekliyoruz. Mütalaadan sonra beyanda bulunacağız” dedi. Nusret Yılmaz, bilirkişi incelemelerinin tamamlanmasına rağmen savcılığın mütalaa sunmamasının davayı gereksiz yere uzattığını belirtti.
Savcı ise dosyanın esas hakkında mütalaa için henüz hazır olmadığını açıkladı. İhale dosyasında TÜRSAB yeterlilik belgesi ve bazı sözleşme evraklarının eksik olduğunu belirten savcılık, iddialarda adı geçen şirketle ilgili işlem yapılmadığını kaydetti.
Hakimden mahkemeye sınırlama
Hakim, savcılığın iddianamede yer almayan delillerin mahkemece toplanması ve değerlendirilmesi yönündeki tahkikat talebini reddetti. Adil yargılanma hakkı ve makul süre gözetilerek, esas hakkında mütalaaya gerek görülmedi.
Daha sonra İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, “Danıştay kararı ve iddianame göz önünde bulundurulduğunda, bu dava aslında hiç açılmaması gereken bir davaydı” ifadelerini kullandı.
Mahkeme, İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasından beraatine karar verdi.