İmamoğlu’nun tutuklanmasına Tugay’dan sert tepki: ‘Hukuksuzluğa hukukla direneceğiz'”

"Hukuksuzluğa hukukla mücadele edeceğiz" diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını "hukuki ve yasal dayanaktan yoksun" olarak nitelendirdi.

DEMOKRAT GÜNDEM- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “MEDYA AŞ” soruşturması kapsamında tutuklanması, ülke genelinde protestolara neden olurken, siyasi liderlerden de peş peşe tepkiler geliyor.

“HER VATANDAŞIMIZ BU ÜLKENİN KURTARICISIDIR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İmamoğlu’nun tutuklanmasına sert ifadelerle karşı çıktı. Tugay açıklamasında: “Her türlü hukuksuzluğa ve haksızlığa, hukukla mücadele edeceğiz, anayasadan ve insan hakları sözleşmelerinden gelen tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” diyerek mücadele kararlılığını vurguladı.

Tugay, açıklamasının devamında Türkiye’nin demokratik temellerine dikkat çekerek, “Ülkemiz, demokratik, laik bir sosyal hukuk devleti olarak kurulmuştur, yurttaş özgürlüklerinin, haklarının korunabilmesinin tek koşulu, kurucu unsurların muhafaza ve müdafaa edilebilmesidir” dedi.

“TUTUKLANMA KARARI HUKUKİ DAYANAKTAN YOKSUN”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, İmamoğlu’nun tutuklanmasının meşruiyetini sorgulayarak, “Ekrem Başkan’ın tutuklanması, hukuki ve yasal dayanaktan yoksundur” ifadelerini kullandı.

Açıklamasını milli egemenlik vurgusuyla tamamlayan Tugay, “Ekrem Başkan ve hepimiz, her vatandaşımız bu ülkenin kurtarıcısıdır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dedi.

ÜLKE GENELİNDE PROTESTOLAR SÜRÜYOR

İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere birçok şehirde protestolar devam ediyor. Polis ile göstericiler arasında yer yer gerginlikler yaşanırken, yüzlerce kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları, tutuklamanın siyasi motivasyonlu olduğunu savunurken, uluslararası toplumdan da endişe mesajları geliyor. (HABER MERKEZİ)

Demokrat Gündem

Exit mobile version