Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İran’da 5 günlük yas

Demokrat Gündem- İran, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısında öldürülmesi

Demokrat Gündem- İran, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısında öldürülmesi üzerine 5 günlük ulusal yas ilan etti. İran lideri Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünün “direniş cephesini güçlendireceğini” belirtti.

Nasrallah’ın Ölümünün Ardından İran’dan Yas Kararı

İran, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine 5 günlük ulusal yas ilan etti. Nasrallah’ın ölüm haberi üzerine İran lideri Ali Hamaney, yazılı bir açıklama yayımladı. Hamaney, Hizbullah ve “direniş cephesinin” önemli bir liderini kaybettiğini ifade etti ve Nasrallah’ın mücadelesinin etkilerinin ölümünden sonra da devam edeceğini vurguladı.

“Direniş Daha Güçlenecek”

Hamaney, açıklamasında Nasrallah’ın liderlik ettiği yapının, onun ölümünden sonra daha da güçleneceğini belirtti. “Direniş cephesinin çökmekte olan Siyonist varlığa indirdiği darbeler daha da ezici olacak” ifadelerini kullanan Hamaney, Nasrallah’ın “kanının yerde kalmayacağını” vurguladı.

Hamaney’den Başsağlığı Mesajı

Hamaney, Nasrallah’ın ölümünden dolayı Lübnan halkı, hükümeti ve Hizbullah’a başsağlığı diledi. Ayrıca İran’da 5 gün süreyle ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. (Dış Haber Servisi)

İran'da 5 günlük yas
Demokrat Gündem