DOLAR 32,6277 0.19%
EURO 35,3312 0.05%
ALTIN 2.474,390,30
BITCOIN 1858381-5,06%
İzmir
31°

AÇIK

üst menü altı
İYİ Parti İzmir’de temayül heyecanı bitti… Sıra vekil adaylarının belirlenmesinde

İYİ Parti İzmir’de temayül heyecanı bitti… Sıra vekil adaylarının belirlenmesinde

ABONE OL
2 Nisan 2023 09:32
İYİ Parti İzmir’de temayül heyecanı bitti… Sıra vekil adaylarının belirlenmesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti İzmir'de Milletvekililği için aday adayı başvurusu yapanlar partililerin kantarına çıktı. İYİ Parti'nin temayül yoklaması İzmir'de sabah 10.00'da başladı.  4 ayrı noktada kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı, oy kullanma işlemi ise 17.00'de sona erdi. 

Hali hazırda milletvekili olup aday adayı olanların temayüle girmesi kendi tercihlerine bırakıldı. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, temayüle girmedi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise kendi isteğiyle temayüle girdi. Demokrat Gündem'e konuşan (www.demokratgundem.com) Dervişoğlu, salondaki katılım ve coşkuyu göstererek, "Bu demokrasi mücadelesini, şölenimizi görüyorsunuz. Önceliğimiz demokrasinin sağlanması, bunun için demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Herkese hayırlı olmasını ve tüm adaylara başarı diliyorum” dedi. 4 noktada kurulan sandıklarda oy kullanan İYİ Parti üyeleri hangi aday adaylarını tercih ettiklerini kullandıkları oylarla göstermiş olacak" dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- HABER MERKEZİ-EMİN ŞANLI- Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde tüm siyasi partilerde aday adayları başvurularını yaptı. Partiler milletvekili listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 9 Nisan'da teslim edecek. Bu tarihten önce bazı partiler temayül, eğilim ve merkez yoklaması yöntemlerini kullanıyor. 

İYİ Parti'de adayların belirlenmesinde 4 bölgede kurulacak olan sandıklarla temayül yoklaması yöntemi kullanılacak. Bugün İzmir'in de içinde bulunduğu 15 kentte temayül yoklaması yapılıyor. 

İZMİR'DE SANDIK 4 BÖLGEDE KURULDU

İYİ Parti İzmir'de birinci ve ikinci bölgede toplam 66 kişi milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Birinci bölgede 39, ikinci bölgede 27 kişi başvurdu. 

Birinci Bölgede İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ile İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da yer alırken; İkinci Bölgede ise İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar başvuru yapan isimler arasında oldu. 

Halen milletvekili olan aday adaylarının temayüle girmek isteyip istemedikleri kendi tercihlerine bağlı. Aday adaylarından Aytun Çıray ve Ümit Özlale'nin temayüle girmeyeceği belirtiliyor. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise temayüle girme kararı verdi. 

TEMAYÜL YOKLAMASI İÇİN SANDIK KURULDU

28. Dönem Milletvekili Adaylığı Temayül Yoklaması saat 10.00'da başladı. Temayülün 17.00'ye kadar sürdü. İzmir birinci bölgede Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda sandık kurulurken ikinci bölgede sandıklar Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün ve Nikah Salonu'nda, Ödemiş'te Ödemiş Belediyesi Düğün Salonu ve Kongre Merkezi'nde ve Bergama'da Bergama Üçkemer Düğün Salonu'nda kuruldu. 

""

Aralarında İzmir’in de bulunduğu 15 ilde temayül yoklaması kararı alan İYİ Parti, İzmir’deki milletvekili adaylarını belirlemek için 4 ayrı sandıkta sandık başına gitti. 

PARTİLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ 

Yaklaşık 28 bin üyesi bulunan İYİ Parti İzmir Teşkilatının bütün üyeleri yoklamada oy kullanabilecek.  Üyeler en az 7, en fazla 14 adaya oy kullanabilmek üzere sandığa gitti. 

66 MİLLETVEKİLLİNİN 64’Ü OYLAMAYA GİRDİ

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ve İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale hariç İzmir’deki bütün aday adayları bugün temayül yoklamasındaki pusulada yerini aldı. 

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu  ise kendi isteği ile partililerin onayına çıktı.

""

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORUZ

Demokrat Gündem’e (demokratgundem.com) partililerin ilgisi hakkında konuşan İYİ Partinin İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Bu demokrasi mücadelesini, şölenimizi görüyorsunuz. Önceliğimiz bu demokrasinin sağlanması, bunun için demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Herkese hayırlı olmasını ve tüm adaylara başarı diliyorum” açıklamalarını yaptı.

"PARTİNİN SIRADAN BİR PARÇASI OLMAYA RIZA GÖSTERİYORUM"

Sandıkları tek tek dolaşan, partililerle sohbet eden İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Dervişoğlu, salonda büyük bir coşkuyla karşılandı.

"Kendi isteğimle girdim. Diğer arkadaşların pozisyonu ile alakalı bir şey söylemeyeceğim. Demokrasi ve hukuk mücadelesi vere vere İYİ Parti'nin kurulduğunu biliyorum. Buna baktığımızda hikayesi büyük olan bir partinin sıradan bir parçası olmaya rıza gösteriyorum” dedi.

""

“TEMAYÜLE GENEL MERKEZİMİZ İLE KARAR VERDİK”

Temayül yoklamasının önemine vurgulayan Dervişoğlu, “Biz Genel Merkezimiz ile üye bazlı yapılmasının uygun alacağına karar verdik. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in tercihleri de bu yöndeydi. Dolayısıyla herkesin iradesinin sandığa yansıtıldığı bir seçim olmasını temenni ediyorum. Fiziki şartlar da önemli. İYİ Parti'nin İzmir’de çok sayıda üyesi var. Umarım ve dilerim ki tamamının iradesi sandığa yansır. Özellikle kırsalda iş zamanı. Oradaki üyelerimizin gelip katılım sağlaması da kolay olmayacak. Biz aday adayı arkadaşlarımız ile üyelerimizin bulundukları yerden seçim yerine gelmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” diye konuştu.

BAYRAKLARLA DONATILDI

İzmir 1. Bölge için temayül yoklaması Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşti. Salona yakın yerler milletvekilleri aday adaylarının afiş ve pankartları ile süslendi. Saat 10.00'da başlayan oylama işlemleri saat 17.00'ye kadar sürdü.

SONUÇLARIN ARDINDAN ADAY ADAYLARINA MÜLAKAT

Oylamanın gerçekleştirilmesi sonrası seçim sonuçları cinsiyet kotası uygulanmış nihai liste sonrası sonuçlar İl başkanlığınca Seçim İşleri Başkanı’na iletilecek.3-6 Nisan tarihleri arasında mülakat komisyonlarınca aday adaylarına sözlü mülakat yapılacak. Ardından 7 Nisanda sözlü mülakat sonuçları Genel Başkanlığa iletilerek 9 Nisan'da milletvekili adayları kesinleşecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP