DOLAR 32,6399 -0.09%
EURO 35,4142 -0.21%
ALTIN 2.502,62-0,34
BITCOIN 1813160-3,70%
İzmir
34°

AÇIK

üst menü altı
İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan liste yorumu ve o açıklamaya yanıt

İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan liste yorumu ve o açıklamaya yanıt

ABONE OL
9 Nisan 2023 18:45
İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan liste yorumu ve o açıklamaya yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye'de kriterleri yerine getiren ve seçime girmeye hak kazanmış olan 26 siyasi parti Milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. YSK Başkanı Ahmet Yener, listelerin 11 Nisan'a kadar inceleneceği, eksiği olanlara tamamlamaları için süre verileceğini açıkladı. Listesini temsil eden partiler arasında yer alan Millet İttifakı bileşeni İYİ Parti'nin İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, "Hayırlara vesile olsun. Hedeflediğimizin üstünde milletvekili çıkarmak ve meclise göndermek için elimizden geleni yapacağız" dedi. İl Başkanı Bezircilioğlu, İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın 2'inci bölgede yapılan temayülün 'uyduruk' olduğu şeklindeki açıklamasına da yanıt verdi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-İYİ Parti İzmir'de Milletvekili aday listesi de netleşti. Temayül yoklamasına da girerek yüksek bir oy alan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu İzmir 1'inci Bölge birinci sıra millletvekili adayı olurken, İzmir 2'inci bölgede il eski başkanı Hüsmen Kırkpınar da birinci sıradan aday gösterildi. 

İYİ Parti İzmir listesinde Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale'nin yanısıra pek çok önemli isim dikkat çekerken İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İzmir'de iki bölgeden en az 9 milletvekili çıkarma hedeflerinin de üstünde milletvekili çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

SİNAN BEZİRCİLİOĞLU: HEDEFLEDİĞİMİZDEN DAHA FAZLA MİLLETVEKİLİNİ MECLİSE GÖNDERECEĞİZ

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, "Hayırlara vesile olsun. Elimizden gelen ne varsa seçimlerde mümkün mertebe hedeflediğimiz vekil saysının üstünde vkeil Ankara'ya, TBMM'ye gönedreceğiz. İnşallah iyi olacak" dedi. 

İL BAŞKANI BEZİRCİLİOĞLU'NDAN O AÇIKLAMAYA YANIT

Öte yandan yeniden aday olmayan İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray'ın bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, İzmir 2'inci bölgede geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamasının 'uyduruk' olduğu açıklamasını da değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Çıray'ın açıklamalarının kendi tasarrufu olduğunu söyledi. 

KENDİ TASARRUFUDUR, DENECEK BİRŞEY YOK

İl Başkanı Bezircilioğlu, "Sayın Çıray'ın açıklamaları kendi tasarrufudur. Genel merkezimiz ne diyorsa ona uymak zorundayız. Sonuçta genel merkeze bağlı siyaset güdüyoruz. Kendini bağlar. Denecek birşey yok" ifadelerini kullandı. 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP