İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, AK Parti-MHP kanadı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP arasında süren Agememnon tartışmasına dahil oldu. Dervişoğlu, büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’e destek vererek, “Veresiye konuşmayın” dedi.
DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Pasaport İskelesi’nde başlattığı tadilat çalışmaları nedeniyle Urla’dan getirilen ve adı önceden de Agememnon olan yüzer iskelenin adına AK Parti ve MHP kanadının verdiği tepkinin ardından büyükşehir belediyesinden sert bir kınama mesajı geldi. Kınama mesajı verenler arasında CHP İzmir milletvekilleri, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da yer aldı.
CHP kanadının karşı tepkisine bir destek de Millet İttifakı ana bileşenlerinden olan İYİ Parti’den geldi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı yazıyı retweet yaptı.
VERESİYE KONUŞMAYIN!
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, aynı zamanda, “İzmir, demokrasinin ve hür düşüncenin kalesidir. İzmir, hürriyet ve istiklal mücadelesinin mihmandarıdır. İzmir milli ve manevi değerlerin siyaset malzemesi yapılmasına rıza göstermek yerine, onları hassasiyetle koruma iradesinin vücut bulmuş halidir. Veresiye konuşmayın!” ifadelerini kullandı.