DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-Afet bilinci, çevre duyarlılığı ve iklim farkındalığını toplumun her kesimine yayma hedefiyle kurulan İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği (İZ-AFED) 4. yıl dönümünü düzenlediği anlamlı bir etkinlikle kutladı.
Bu yılki etkinliklerde dikkat çeken bir bölüm, Afet Bilinci Haberciliği Ödül Töreni oldu. Demokrat Gündem’in afet bilinci haberciliğinde sergilediği hassasiyet ve farkındalık yaratma çabaları, İZ-AFED tarafından özel bir plaketle ödüllendirildi.
İZ-AFED Yönetim Kurulu Başkanı ve Afet Bilinci Eğitmeni Servet Ertaş, Demokrat Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halide Demir Polatlı’ya afet bilinci haberciliğinde gösterilen hassasiyet ve nitelikli haberleri nedeniyle plaket takdim etti.
Dernek Başkanı Ertaş, düzenlenen törende yaptığı konuşmada basın mensuplarına teşekkür ederek, farkındalık çalışmalarına katkıda bulunanların önemine değindi.

İzmir’in Afetlere Dirençli Kent Olma Hedefi
Servet Ertaş, 30 Ekim 2020’de yaşanan İzmir Depremi’nin ardından derneğin kurulduğunu hatırlatarak, kuruluş amaçlarını ve hedeflerini şu sözlerle dile getirdi:
“Afetlere dirençli kent, sağlıklı ve sürdürülebilir çevre, afet bilinçli toplum’ ilkesiyle çıktığımız bu yolda, birçok mühendislik ve uzmanlık alanını bir araya getirerek multidisipliner bir yapıyı benimsedik. İzmir’in afetlere karşı dayanıklı bir şehir olması için risk yönetimi odaklı projeler yürütüyoruz.”
Ertaş, çalışmalarının sadece afet yönetimiyle sınırlı olmadığını, çevre bilinci ve iklim farkındalığını da kapsadığını belirterek, bu alanlarda toplumda geniş bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

Sanatın Gücüyle Farkındalık
Dernek, klasik seminerlerin yanı sıra sanatı da farkındalık çalışmalarına entegre ediyor. Ertaş, İZ-AFED bünyesinde oluşturulan Tiyatral Anlatım Ekibi’nin, afet bilinci, çevre ve iş güvenliği gibi konuları eğlenceli bir dille anlatan kısa skeçler hazırlayarak toplumu hem bilgilendirdiğini hem de eğlendirdiğini ifade etti.
Basın Mensuplarına Plaketler Verildi
Afet bilinci farkındalığına katkıda bulunan basın mensupları bu yıl da ödüllendirildi. Demokrat Gündem’den Halide Demir Polatlı’nın yanı sıra, Son Mühür, EGE TV, DHA İzmir, İZGAZETE ve N Haber İzmir’den gazetecilere plaket takdim edildi.
İlginizi çekebilir: Kış soğuklarında evsizler için seferberlik