Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZBETON davasında duruşma tarihi belli oldu

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-İzmir’de kamuoyunda büyük yankı uyandıran İZBETON soruşturması kapsamında

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-İzmir’de kamuoyunda büyük yankı uyandıran İZBETON soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin geçtiğimiz günlerde kabul edilmesinin ardından, davanın ilk duruşma tarihi de netleşti.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZBETON’un eski üst yöneticilerinin de aralarında bulunduğu sanıklar, 19 Eylül 2025 Cuma günü saat 09.30’da hâkim karşısına çıkacak.

23. AĞIR CEZA MAHKEMESİ İDDİANAMEYİ KABUL ETMİŞTİ

İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde iddianameyi kabul etmiş ve taraflara tebliğ etmişti. Dava, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kamunun zarara uğratılması gibi suçlamaları içeriyor.

NE OLMUŞTU?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İZBETON’da yapılan bazı ihaleler ve kamu kaynaklarının kullanımı mercek altına alınmıştı. Soruşturma dosyasına göre, ilgili dönemlerde yapılan işlemlerde kamu zararı oluştuğu iddia edilirken, bazı ihalelere yönelik usulsüzlük ve yetki aşımı tespitleri yapıldığı öne sürülmüştü.

Kabul edilen iddianamede, önceki dönem İZBETON Genel Müdürü, bazı üst düzey yöneticiler, eski Başkan Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da çeşitli suçlamalarla yer aldı.

Demokrat Gündem