Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Adalet Sarayı’nın kedileri yuvalarına kavuştu

İzmir Adalet Sarayı’ndaki son dönemde sayıları artan sokak kedilerinin belli alanlarda kontrollü bakılması için kedi evi, beslenme ve su odakları yapıldı.

İzmir Adalet Sarayı'ndaki son dönemde sayıları artan sokak kedilerinin belli

Bayraklı ilçesindeki İzmir Adalet Sarayı’ndaki sokak kedilerinin sayısı, son zamanlarda artış gösterdi.

Adliye personelinin de yiyecek vererek ilgilendiği can dostlarının sayısındaki artış nedeniyle gelen şikayetler üzerine Başsavcılık, harekete geçti. Kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu’na üye avukatların da önerisiyle kedilerin belli noktalarda bakılması için kedi evleri ile beslenme ve su odakları yapıldı.

kedi

SIFIR ATIK ANLAYIŞIYLA YAPILDI

Bunlar için de ‘sıfır atık’ anlayışıyla adliyenin envanterinde bulunan hasarlı ve atıl durumdaki eşyalar kullanıldı. Hazırlanan 10 kedi evi ile 3’er adet beslenme ve su odağı, adliyedeki 3 ayrı noktaya yerleştirildi.

KEDİ EVLERİ YERLEŞTİRİLDİ

Böylelikle, adliye ve çevresindeki kedi popülasyonu kontrol altına alınırken, daha hijyenik ortamda beslenmelerine de olanak sağlandı. Kedi evi, beslenme ve su odakları, Başsavcı Vekili Hasan Onur Dinç, Adalet Sarayı İdari İşler Müdürü Akın Karesi ve HAYTAP üyelerinin katılımıyla yerleştirildi.

kedi

KEDİLER BURADA BESLENMEYE DEVAM EDECEK

HAYTAP üyesi, Avukat Senem Demirel Acar, “Kışın adliyede çok sayıda kedi artışı oldu. Adliye personeli arkadaşlarımız bu can dostlarına düzenli şekilde besliyor. Ancak bu sayı 3-5’lerden, 40- 50’lere çıkmaya başladı.

Adliyeye gelen bazı vatandaşlar ile bazı kurum personelinden de şikayetler gelmeye başladı. Başsavcı vekilimizle görüşünce şikayetleri ilettiler. Ortak çözüm olarak hayvanları yaşam alanlarından atmadan yeni alanlar oluşturalım istedik. Başsavcı vekilimiz buna çok olumlu baktı.

Projemizi hayata geçirdik. Adliyenin atık mobilyalarını dönüştürdük. Bornova Belediyesi bu eşyaları, kedi evi ve beslenme odaklarına dönüştürdü. Kedilerimiz burada beslenmeye devam edecek” dedi. (DHA)

Aykut POLATLI