DEMOKRAT GÜNDEM- İzmir’de Üçkuyular İskelesi mevkisinde etkili olan kuzeydoğu yönlü fırtına ve olumsuz deniz koşulları nedeniyle Bostanlı – Üçkuyular hattındaki araba vapuru seferleri saat 13.10 itibarıyla karşılıklı olarak iptal edildi. Yolcu gemisi seferlerinin ise planlandığı şekilde devam ettiği bildirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İZDENİZ Genel Müdürlüğü, kenti etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz ulaşımında geçici bir düzenlemeye gidildiğini duyurdu. Özellikle Üçkuyular İskelesi bölgesinde yoğunlaşan kuzeydoğu yönlü rüzgarın güvenli seyri engellemesi üzerine, araba vapuru seferleri askıya alındı.
Seferler saat 13.10 itibarıyla durduruldu
İZDENİZ’den yapılan resmi açıklamaya göre, denizdeki dalga boyu ve rüzgar şiddetinin araç transferini riskli hale getirmesi sonucu; Bostanlı ve Üçkuyular iskeleleri arasındaki karşılıklı feribot seferleri saat 13.10’dan itibaren durduruldu. Araçlı geçiş yapmayı planlayan sürücülerin, seferler normale dönene kadar alternatif güzergahları kullanmaları tavsiye ediliyor.
Yolcu gemilerinde mesai devam ediyor
Araba vapuru seferlerindeki iptale karşın, yolcu gemisi seferlerinde şu an için bir aksama bulunmuyor. Kurumdan yapılan bilgilendirmede, yolcu gemilerinin mevcut program dahilinde uygulanmaya devam edeceği ve vatandaşların yaya olarak ulaşım sağlamasında bir engel bulunmadığı belirtildi.

Hava durumu takip ediliyor
Deniz ulaşımındaki aksamaların süresi, hava koşullarındaki iyileşmeye bağlı olarak değişkenlik gösterebilecek. İZDENİZ ekiplerinin anlık hava raporlarını takip ettiği ve koşulların normale dönmesiyle birlikte feribot seferlerinin yeniden başlatılacağı öğrenildi.