Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir’e ‘halk tipi’ balık ekmek geliyor! Başkan Tugay’dan ucuz gıda ve yeni market müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, artan gıda fiyatlarına karşı hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyacak yeni yol haritasını açıkladı. “İzmir Marketleri”nin sayısının 50’ye çıkacağını duyuran Tugay, özellikle dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler için piyasa fiyatının çok altında satış yapacak “Balık Ekmek Büfeleri” projesini ilk kez paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, artan gıda fiyatlarına

DEMOKRAT GÜNDEM- Dünya Kooperatifçilik Günü’nde üreticilerle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kentin tarım ve gıda politikasında yeni bir dönemi başlattı. Üreticinin malının tarlada kalmaması ve tüketicinin ucuz gıdaya ulaşması için “aracıları kaldıran” sistemin genişletileceğini belirten Tugay, kent ekonomisine ve sosyal yaşama dokunacak üç kritik projeyi peş peşe sıraladı.

HEDEF: 50 “İZMİR MARKETİ”

Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ve üretici kooperatiflerinin ürünlerini doğrudan halka ulaştıran “İzmir Marketleri” zinciri büyüyor. Mevcut sayının 20’ye yaklaştığını belirten Başkan Tugay, İzmirlilerden gelen yoğun talep üzerine şube sayısını iki katından fazla artıracaklarını söyledi.

Tugay, “İzmir’in her yerinden talep var. Önümüzdeki sene sayımız belki 40, belki 50 olacak. O marketlerin raflarında sadece sizlerin, yani kooperatiflerimizin ürettiği sağlıklı ürünler satılacak” diyerek yerel üreticiye pazar garantisi verdi.

TURİZM SEKTÖRÜNE “TOPTANCI MARKET” MODELİ

Başkan Tugay’ın konuşmasında öne çıkan bir diğer proje ise turizm sektörü ve esnafı hedefleyen “Toptancı Marketler” oldu. Otellerin, restoranların ve turizm işletmelerinin kaliteli ürüne uygun fiyatla ulaşması için büyük ölçekli marketler kuracaklarını açıklayan Tugay, bu sayede hem esnafın maliyetinin düşürüleceğini hem de kooperatif ürünlerinin turizm sektöründe daha fazla yer bulacağını ifade etti.

KADINLAR SATACAK, ÖĞRENCİ UCUZA YİYECEK: “BALIK EKMEK” PROJESİ

Toplantının en dikkat çeken ve sosyal belediyecilik örneği olarak alkış alan projesi ise “Balık Ekmek Büfeleri” oldu. İzmir Balıkçıları ile yapılan görüşmeler sonucunda şekillenen projede, sistemin işleyişi “dayanışma” üzerine kuruldu.

Balıkçı kooperatiflerinin temin edeceği balıkların, kadın kooperatifleri eliyle halka ulaştırılacağını müjdeleyen Tugay, projenin detaylarını, “Şehir içerisinde uygun noktalarda balık ekmek stantları oluşturacağız. Normalde satılan fiyatın çok altına balık getireceğiz ve kadın kooperatiflerimiz aracılığıyla halkımıza sunacağız. Bu projeyle sadece balıkçılarımıza ve kadınlarımıza istihdam sağlamayacağız; aynı zamanda o ürüne ulaşmakta zorlanan gençlerimize, üniversite öğrencilerimize ve yoksul vatandaşlarımıza da hizmet etmiş olacağız” sözleriyle anlattı.

Tugay, stant çalışmaları için hazırlıkların başladığını ve en kısa sürede uygulamanın hayata geçirileceğini belirtti.

Demokrat Gündem