Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş Görevden Alındı

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Sağlık Bakanlığı

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındı. Pandemi sonrası İzmir’de sağlık hizmetlerinin koordinasyonunu üstlenen Erkuş, çeşitli aksaklıklar ve hızlı müdahale gerektiren durumlara yeterince cevap veremediği gerekçesiyle bu karara varıldı.

Erkuş’un görevden alınma sebepleri arasında, yeni hastane projelerinin tamamlanmasında yaşanan gecikmeler, mevcut hastanelerin modernizasyonunda yetersiz kalınması ve sağlık personelinin çalışma koşullarıyla ilgili yaşanan sıkıntılar öne çıkıyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bu konularda yeterli adımların atılmadığını belirtti.

Geçmişte de Şikayetler Yaşandı

Doç. Dr. Emre Erkuş, daha önce Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü görevindeyken de benzer sorunlarla karşılaşmış ve bu dönemde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şikayet edilmişti. Şikayetler sonucunda Erkuş, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınmıştı.

Yeni İl Sağlık Müdürü Burak Öztop

Sağlık Bakanlığı, İzmir’deki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla yeni yatırımlar ve projeler üzerinde çalıştığını duyurdu. Ayrıca, sağlık personelinin çalışma koşullarını iyileştirmek ve vatandaş memnuniyetini artırmak için çeşitli adımlar atmayı planlıyor. Bu çerçevede, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü görevine eski İl Sağlık Müdürü Burak Öztop’un getirileceği belirtiliyor.

Emre Erkuş

Emre Erkuş kimdir?

1979 yılında Ankara’da doğan Doç. Dr. M. Emre Erkuş 2006 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra 2010 yılında Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde kardiyoloji ihtisasını tamamladı.

Erkuş, 2011 yılında uzman hekim olarak Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne atandı. Ardından 2013 yılında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Doç. Dr. M. Emre Erkuş, 2015 yılında Yardımcı Doçent, 2017 yılında Doçent unvanını almaya hak kazandı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Doç. Dr. M. Emre Erkuş, 2016-2018 yılları arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve 2017-2018 yıllarında Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi, 2018-2021 yıllarında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü, 2021-2022 yıllarında Manisa İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmıştır.

Aykut POLATLI