İzmir’in Balçova ilçesinde 8 Eylül günü Salih İşgören Polis Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan polis memuru Ömer Amilağ’dan acı haber geldi. Yoğun bakımda tedavisi süren Amilağ, bugün hastanede yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.
Saldırıda üç polis şehit oldu
Saldırı, pompalı tüfekle gerçekleştirilmişti. Olayda 1. sınıf emniyet müdürü ve polis başmüfettişi Muhsin Aydemir ile polis memuru Hasan Akın olay yerinde şehit olmuş, polis memurları Ömer Amilağ ve Murat Dağlı’nın yanı sıra bir sivil vatandaş da yaralanmıştı. Bugün gelen haberle birlikte saldırıda şehit olan polis sayısı üçe çıktı.
Saldırıyı gerçekleştiren 16 yaşındaki E.B., olay sırasında çıkan çatışmada yaralı olarak etkisiz hale getirilmişti. Güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle olay kontrol altına alınırken, soruşturma derinleştirilmişti.
Gözaltılar ve tutuklamalar
Saldırının ardından yürütülen soruşturmada saldırgan E.B.’nin babasının da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Annesiyle birlikte 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor.
Şehit sayısı üçe yükseldi
Polis memuru Ömer Amilağ’ın vefatıyla birlikte, karakol saldırısında şehit olan güvenlik görevlisi sayısı üçe yükseldi. Şehidin cenazesinin ne zaman ve nerede defnedileceğine dair bilgilendirme ilerleyen saatlerde yapılacak.