İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Belevi Mahallesi’nde çok sayıda sahipsiz hayvan ölü bulundu.
Mahalledeki 10 köpek ile 5 kedinin öldüğünü gören vatandaşlar, durumu jandarma ve Selçuk İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen ekipler, hayvanların tavuk etine karıştırılan zehirle öldürülmüş olabileceği iddiası üzerine çalışma başlattı.
Hayvanların yediği yiyeceklerden alınan numuneler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için gıda kontrol laboratuvarına gönderildi.

Belevi Mahallesi Muhtarı Doğan Dönmez, olayın bir “katliam” olduğunu vurgulayarak şu açıklamayı yaptı: “Kaymakamlığımız, Cumhuriyet Savcılığımız, İlçe Jandarma Komutanlığımız, AFAD ve çok sayıda hayvansever burada. Kedi ve köpekler zehirlenerek öldürüldü. Bu bir vicdansızlıktır, katliamdır. Soruşturma başlatılmıştır.”
Yetkililer, olayın faillerinin tespiti için kapsamlı bir soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.