DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22649041,76%
İzmir
33°

AÇIK

üst menü altı
İzmir’de Savcı Sayan’ın seçim otobüsünden CHP afişlerinin bulunduğu kahveneye saldırı

İzmir’de Savcı Sayan’ın seçim otobüsünden CHP afişlerinin bulunduğu kahveneye saldırı

ABONE OL
8 Mayıs 2023 23:47
İzmir’de Savcı Sayan’ın seçim otobüsünden CHP afişlerinin bulunduğu kahveneye saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Ednan Arslan, saldırı haberini alarak bölgeye ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, canlı yayına bağlanarak "Savcı Sayan ve beraberindeki 30 kişi otobüsten inmişler, kahvehanedekilere saldırmışlar" ifadelerini kullandı.

Saldırıda kahvehanedeki CHP afişlerinin tahrip edildiği ve bazı kişilerin yaralandığı iddia edildi. Konuyla ilgili polis ekiplerinin inceleme başlattığı ve şüphelilerin yakalanması için çalışma yürüttüğü belirtildi.

Siyasi parti binalarına ve afişlerine yönelik saldırılar, son dönemde artarak devam ediyor. Söz konusu olay, siyasi şiddetin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği yönünde eleştirilere neden oldu.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Gazeteci Barış Yarkadaş, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve 5 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Saldırının düzenlendiği yerin seçim bürosu değil CHP afişlerinin asılı olduğu bir kahvehane olduğunu ifade etti. Yarkadaş, "Provokatörler bu kez İzmir Buca’da ortaya çıktı. Bir grup alçak, CHP’nin seçim afişlerinin olduğu bir kahvehaneye saldırdı. İzmir Emniyet Müdürlüğü, CHP afişlerinin asılı olduğu kahvehaneye saldıran 5 kişiyi gözaltına aldı. CHP milletvekilleri, halkı provokasyona karşı uyardı. Polis, saldırganların ifadesini alıyor" şeklinde açıklamada bulundu.

#izmir'de Savcı Sayan'ın seçim otobüsünden #CHP afişlerinin bulunduğu kahveneye saldırı +++ #savcisayan

Haberi buradan okuyabilirsiniz↘️https://t.co/MrVOjGgsCH pic.twitter.com/R8GPLgqolj

— Demokrat Gündem (@demokratgundem) May 8, 2023

İzmir'de CHP afişleri ve bayraklarının bulunduğu kahvehaneye saldırı sonrası Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan ve Deniz Yücel olay yerinde açıklama yaptı https://t.co/1aGgxqKt1p pic.twitter.com/grTcX1AC3h

— Demokrat Gündem (@demokratgundem) May 8, 2023

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP