DEMOKRAT GÜNDEM- İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için toplu ulaşımda önemli bir karar aldı. Belediyeden yapılan açıklamada, 1 Mayıs’ta belediyeye bağlı tüm toplu ulaşım araçlarında yolculukların yüzde 50 indirimli gerçekleştirileceği bildirildi.
İZMİRLİLERİN ULAŞIMI KOLAYLAŞACAK
Belediyenin aldığı karar kapsamında 1 Mayıs Perşembe günü ESHOT otobüsleri, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ’in vapur seferleri ile İZMİR METRO ve TRAMVAY hatlarının tamamında yüzde 50 indirim uygulanacak. Bu indirimle İzmirlilerin 1 Mayıs kutlamalarına erişimi kolaylaşırken, kent içi ulaşımda da rahatlama bekleniyor.

BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kısa süre önce duyurduğu İZBAN’da 1 Mayıs günü ücretsiz ulaşım hamlesiyle uyum gösteriyor. İzmir’deki toplu taşıma sistemlerinin büyük bir bölümünün indirimli veya ücretsiz hizmet vermesiyle, kentte ulaşımın 1 Mayıs’ta önemli ölçüde rahatlaması bekleniyor.
SEFERLERDE DÜZENLEMEYE GİDİLDİ
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü süresince otobüs hareket saatlerinde cumartesi çalışma programına takviyeler yapılarak güncellemeye gidildi. 1 Mayıs Perşembe günü, Metro ve Konak Tramvayı’nda cumartesi gününün sefer planı uygulanacak, Karşıyaka Tramvayı’nın sefer planında değişiklik olmayacak. İZDENİZ vapur seferlerinde de hafta sonu tarifesi geçerli olacak.
Ayrıca miting için alınan güvenlik önlemleri kapsamında Alsancak Vapur İskelesi, İzmir Valiliği talimatıyla kapalı tutulacak. Vatandaşlar Pasaport Vapur İskelesi’ne yönlendirilecek.
İSTİSNAİ KARTLAR İNDİRİMİN DIŞINDA
Belediyeden yapılan açıklamada, indirim uygulamasına dahil olmayan bazı tarifeler de belirtildi. Buna göre Havalimanı seferleri, Baykuş seferleri, Bilet 35, Kontörlü Ulaşım Kartları ile Oto Tahsis ve Bağlı Kalma Tarifesi indirim kapsamı dışında tutulacak.
Kentin ana arter ve meydanlarında gerçekleştirilecek 1 Mayıs etkinlikleri nedeniyle toplu taşıma araçlarında yoğunluk yaşanması beklenirken, indirim uygulamasının bu yoğunluğu hafifletmesi ve vatandaşların etkinlik alanlarına daha ekonomik ulaşması hedefleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 1 Mayıs gününde olası yoğunluklara karşı ek seferler düzenlemeye hazır olduklarını da belirtti.