Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Joe Biden'dan sonra Jill Biden da Covid-19'a yakalandı

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, First Lady Jill Biden'ın yeni

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, First Lady Jill Biden'ın yeni tip corona virüs (Covid-19) hastalığına yakalandığı ve "soğuk algınlığı benzeri semptomlar" yaşadığı duyuruldu. Biden'ın en az beş gün kendisini izole edeceği ve Paxlovid ilacı ile tedavi edildiği belirtildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan  açıklamada, ABD'li First Lady Jill Biden'ın yeni tip corona virüs hastalığına yakalandığı ve "soğuk algınlığı benzeri semptomlar" yaşadığını söyledi.

71 yaşındaki Jill Biden’ın sözcüsü Elizabeth Alexander tarafından yapılan açıklamada, First Lady’nin dün geç saatlerde semptomlar geliştirmeye başladığı ve bir PCR testi sonucu pozitif çıkmadan önce, hızlı antijen testlerinde iki kez negatif test ettiği bildirdi. 

Alexander, Biden'a Pfizer'in antiviral ilacı Paxlovid'in kürünün reçete edildiğini belirterek, "First Lady çift doz aşı ve çift doz güçlendirici aşı oldu. Sadece hafif semptomlar yaşıyor" dedi.

EN AZ BEŞ GÜN KARANTİNADA KALACAK

Bununla birlikte Biden’ın şu anda Güney Carolina’da bulunan özel bir mülkte kaldığı ve en az beş gün karantinada tutulacağı aktarıldı. Alexander, Biden’ın ilerleyen zamanlarda corona virüs testlerinde iki kez arka arkaya negatif çıkması durumunda Beyaz Saray’a dönebileceğini söyledi. 

 

Joe Biden'dan sonra Jill Biden da Covid-19'a yakalandı
Demokrat Gündem