Demokrat Gündem-Haber Merkezi-Karabağlar Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının birinci oturumu, Belediye Başkan Vekili Rahile Yeni başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantının en dikkat çekici başlıklarından biri S.S. Selluka Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi ile yapılacak ortaklık kapsamında Belediye Başkanı Emine Helil Kınay İnay’a yetki verilmesini içeren gündem maddesi oldu.
İlgili önerge komisyonlardan oy çokluğuyla meclise gelmesine rağmen CHP grubunda görüş ayrılıklarına neden oldu.
Tartışmalar üzerine meclise 10 dakikalık özel bir ara verildi. Meclis üyelerinin “Neden ara veriliyor?” sorusuna Başkan Vekili Rahile Yeni “Özel bir durum” yanıtını verdi.
Aranın ardından söz konusu maddenin komisyonlara iadesi önerildi.
AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu ve MHP Grup Sözcüsü Uğur Durmaz ise maddenin doğrudan oylanmasını talep ederek ret oyu verdiklerini belirtti. Yapılan oylama sonucunda önerge oy çokluğuyla komisyonlara yeniden gönderildi.
Başkan Kınay’a kredi kullandırılması yetkisi
Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise, belediye personeline alacaklarının ödenebilmesi amacıyla 106 milyon 239 bin 737 TL tutarında kredi kullanılması oldu. Belediye Başkanı Emine Helil Kınay’a kredi kullanımı için yetki verilmesi talebi acil koduyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.
Büyükdağ grup sözcülüğü ve tüm komisyon görevlerinden istifa etti
Meclis toplantısında ayrıca CHP’li Meclis Üyesi Ekim Ulaş Büyükdağ tüm görevlerinden istifa etti. Geçtiğimiz haftalarda grup sözcülüğü görevine getirilen Büyükdağ, Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek’in görevden alınmasını içine sindiremediğini belirterek, grup sözcülüğü ve yer aldığı tüm komisyonlardaki görevlerinden çekildiğini duyurdu.
Büyükdağ’ın istifasının ardından boşalan komisyon üyeliklerine yeni atamalar yapıldı. Esnaf ve Pazarcılar Komisyonuna Abdulvahap Batihan, Gençlik ve Spor Komisyonuna Ömer Ökten, AB ve Dış İlişkiler Komisyonuna Ezgi Aktaş, Kültür Turizm ve Sanat Komisyonuna Kadir Dalgıç, Muhtarlar ve Mahalle Meclisleri Komisyonuna ise yine Ezgi Aktaş seçildi.