Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi Uluslararası İş Birlikleriyle Güçlenecek

Demokrat Gündem- Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı. Karşıyaka Belediyesi’nin Kolektif Girişimcilik Merkezi’ni ziyaret eden Ünsal, merkezin bugüne kadar 144 girişimcinin iş fikirlerini hayata geçirmesine ve yüzlerce kişiye eğitim imkanı sağlamasına vurgu yaptı. Başkan Ünsal, “Merkezimizin bu başarılı çalışmalarını, kuracağımız uluslararası iş birlikleriyle daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. […]

Demokrat Gündem- Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı.

Karşıyaka Belediyesi’nin Kolektif Girişimcilik Merkezi’ni ziyaret eden Ünsal, merkezin bugüne kadar 144 girişimcinin iş fikirlerini hayata geçirmesine ve yüzlerce kişiye eğitim imkanı sağlamasına vurgu yaptı.

Başkan Ünsal, “Merkezimizin bu başarılı çalışmalarını, kuracağımız uluslararası iş birlikleriyle daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Güçlü İş Birlikleri ve Uluslararasılaşma Hedefleri

Başkan Ünsal’ın ziyaretinde, Kolektif Girişimcilik Merkezi’nin Yürütücü Kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya İnci Holding Girişimcilik ve İnovasyon Programları Lideri Ayşe Şen, Elektral A.Ş Başkan Yardımcısı Dr. Erdem Dinçsoy, Univenn Startup Studio Kurucusu Dr. Murat Ödemiş ve Kolektif Girişimcilik Merkezi Sorumlusu Rafet Yacan’ın yanı sıra Girişimcilik ve Ekosistem Uzmanı Hülya Gürcaner ile Aslı Kuşakçı katıldı.

Toplantıda, ikinci yarıyıl programına dair değerlendirmeler yapıldı ve uluslararasılaşma hedefleri belirlendi.

Geleceğin Başarı Hikayeleri Yazılacak

Başkan Ünsal, Kolektif Girişimcilik Merkezi’nin bölgedeki girişimcilik potansiyelini artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalara dikkat çekti. Ünsal, “Yenilikçi iş fikri olan gençlerin geleceğe umutla bakabilmesini sağlayan ve alanında örnek çalışmalar yürüten merkezimiz, bundan sonraki süreçte çalışmalarını yoğunlaştırarak girişimcilik ekosistemine katkı sunmaya devam edecek.

Mevcut faaliyetlerin genişletilmesi, girişimcilik destek programlarının artırılması ve uluslararası iş birliklerinin kurulması ile merkezimiz daha da güçlenecek” dedi.

Kolektif’in Kuluçkasında Büyüyen İş Fikirleri

Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile iş birliğinde ‘Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler’ teması altında çalışan erken aşama girişimlere ücretsiz hizmetler sunuyor.

Ortak çalışma ofislerinden mentor buluşmalarına ve finansmana erişim programlarına kadar geniş bir destek yelpazesi sunan merkez, bugüne kadar 144 girişimciye resmi ‘Karşıyaka Kolektif Girişimcisi’ unvanı kazandırdı. Ayrıca, yaklaşık 5 bin kişi düzenlenen eğitimlerden faydalandı.

Merkezde düzenlenen 13 yeni nesil etkinlik ve 9 tea talk etkinliği ile girişimcilik ruhu teşvik edildi. Büyüyen 18 girişim şirketleşti ve Teknopark ile Kuzey İzmir TEKMER’e transfer oldu, çeşitli ödüller ve destekler kazandı.

Kolektif Girişimcilik Merkezi’nin sunduğu imkanlar ve organizasyonlar hakkında detaylı bilgilere www.karsiyakakolektif.com adresinden ulaşılabilir.

İlginizi çekebilir: Geleceğin tiyatro yıldızları Karşıyaka’da yetişiyor  

Aykut POLATLI

Exit mobile version