BBC’nin haberine göre Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı 17 Eylül’de firavun Amenemope döneminden yaklaşık 3 bin yıllık nadir altın bileziğin kaybolduğunu duyurmuştu.
Bakanlık bileziğin kaybolduğunu kamuoyuna duyurmakta geciktiklerini fakat bunun ‘soruşturmanın sağlıklı ilerlemesi’ için yapıldığını öne sürmüştü. Eserin en son ne zaman görüldüğüyse belirtilmemişti.
Bilezik, milattan önce 993-984 arasında hüküm süren 21’inci Hanedan firavunu Amenemope’ye ait.

TRT Haber’in aktardığına göre Mısır İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre müzede görevli bir restorasyon uzmanı bileziği çalmış ve eseri bir gümüş tüccarına satmış.
Ardından firavun bileziği başkent Kahire’nin tarihi kuyumcular çarşısındaki bir atölye sahibine geçmiş ve ordan da altın eritme ustasına verilmiş. Bilezik burada diğer eşyalarla birlikte eritilerek yeniden dökülmüş.
Yakalanan şüpheliler gözaltına alınırken satıştan elde edilen yaklaşık 194 bin Mısır lirasına (yaklaşık 4 bin dolar) el konuldu.
Mısır basınındaki haberlere göre bileziğin kaybı önümüzdeki ay Roma’da açılacak sergiye gönderilmek üzere eserlerin paketlenmesi sırasında ortaya çıkmıştı.
Kahire Mısır Müzesi Ortadoğu’nun en eski arkeoloji müzesi ve 170 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor.