Kıbrıs polisi, okullara e-posta yoluyla bomba tehdidi yapılması üzerine genç öğrencilerin ve çalışanların güvenli bir şekilde tahliye edildiğini duyurdu.
Emniyet Sözcüsü Kyriaki Lambrianidou, okullarda yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığını belirtti. Lambrianidou, olayla ilgili Avrupa Polis Teşkilatı Europol’ün bilgilendirildiğini de söyledi.
Benzer Tehditler Macaristan ve Bosna Hersek’te de Görüldü
Kıbrıs’taki tehditlerin aynı zamanda Macaristan ve Bosna Hersek’teki okullara da gönderildiği bildirildi. Yetkililer, tehdidin kaynağını belirlemek için uluslararası güvenlik birimleriyle ortak çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Tehdit Mesajlarında Şiddet İçeren İfadeler Yer Aldı
Haber portalı Cyprus News’e göre, gönderilen e-postalarda Allah’ın adı kullanılırken, bozuk bir Yunanca ile “Yüzünüzü kana bulayacağız” ve “Avrupa topraklarının her bir metrekaresini işgal edeceğiz” gibi ifadeler yer aldı.
Geçen Yıl da Benzer Tehditler Yapılmıştı
Kıbrıs’ta Mayıs 2023’te de benzer bomba tehditleri nedeniyle yüzlerce okul tahliye edilmiş, ancak tehdidin asılsız olduğu ortaya çıkmıştı. Yetkililer, ülkenin bu tür tehditlerin hedefi olmasının ardındaki sebebin hala bilinmediğini belirtti.
İlginizi çekebilir: Araç muayene hizmetlerinde yeni dönem