DOLAR 33,0655 -0.06%
EURO 36,0348 -0.36%
ALTIN 2.551,06-1,90
BITCOIN 21685001,92%
İzmir
40°

AÇIK

üst menü altı
Kimler 3. doz aşı olabilir: İşte merak edilen ayrıntılar

Kimler 3. doz aşı olabilir: İşte merak edilen ayrıntılar

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:28
Kimler 3. doz aşı olabilir: İşte merak edilen ayrıntılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye'de aşılama hız kesmeden devam ediyor. Her geçen gün aşı rekoru kırılan ülkemizde sağlık çalışanları ve 50 yaş üzerindeki vatandaşlar için 3. doz aşıya geçildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3. doz aşılamada yeni grupların da dahil edileceğini açıkladı. Peki kimler 3. doz aşı olabilecek? 3. doz ne zaman yapılmalı? İşte detaylar…

3. doz koronavirüs aşısı kimlere ne zaman yapılmalı? 3. doz aşıda hangisi tercih edilmeli? soruları yoğun olarak araştırılıyor. Sağlık çalışanları ve 50 yaş üstünde ülkemizde 3. doz aşılma başladı. Bakan Koca'dan 3. doz aşı için yeni bir açıklama geldi. Peki kimler 3. doz aşı olacak? İşte tüm detaylar…

KİMLER 3 DOZ AŞI OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşılama takvimine ilişkin, "Yakında, belediye başkanları dahil olmak üzere kritik görev almış olan kişilere üçüncü dozu açmış olacağız." dedi.

Üçüncü doz aşı süreciyle ilgili merak edilenler şöyle:

HATIRLATMA DOZU: Kovid-19'a karşı da antikorun tam oluşabilmesi için belirli aralıklarla 2 doz aşı vurulurken aşının oluşturduğu antikorun 6 ay sonra etkisini azaltması nedeniyle hatırlatma olarak üçüncü doz öneriliyor. Böylelikle antikor seviyesi yeniden artacağı için vücudun koronavirüse karşı yeniden direnç kazanacağı belirtiliyor.

SINOVAC OLANLAR 3. DOZDA BIONTECH OLABİLİR Mİ?

ÜÇÜNCÜ DOZDA AŞI TERCİHİ: Üçüncü doz aşının hangi aşı türü ile olacağına yönelik herhangi bir kısıtlama ya da öncelik getirilmedi. Bu kapsamda vatandaşlar ve sağlık çalışanları ilk iki dozda hangi aşıyı yaptırmış olurlarsa olsunlar üçüncü doz olarak istedikleri aşıyı olabilecekler.

Hangi aşıyı olmuş olursa olsun hatırlatma dozunda diğer bir markanın tercih edilebileceğine ilişkin merak da böylece giderilmiş oldu.

RANDEVU ALINACAK: Aşı uygulaması için vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız hesabı veya Alo 182 üzerinden randevu alabilecek ve tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP