8 Mart tarihinde Kırklareli il merkezinde meydana gelen ve ilk etapta “yangın kaynaklı kazaen ölüm” olarak kayıtlara geçen olayda, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin dikkati düğümü çözdü.
M.E. isimli şahsın cansız bedenine ulaşılan ikametteki yangının çıkış sebebini araştıran dedektifler, güvenlik kameralarında şüpheli bir iz sürdü.
KAMERADAKİ GİZEMLİ KADIN VE KARTON PARÇALARI
Olay yerini ve çevresini inceleyen polis, yangından hemen önce elinde kağıt ve karton parçalarıyla dolaşan bir kadını tespit etti.
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan teknik ve fiziki takip sonucunda, şüpheli G.Ö. 21 Mart’ta kıskıvrak yakalandı.
”AYÇİÇEK YAĞIYLA TUTUŞTURDUM”
Gözaltına alınan G.Ö., savcılık ve avukat huzurunda yapılan yer gösterme işlemi sırasında cinayeti soğukkanlılıkla itiraf etti.
Maktul ile aralarında geçmişe dayalı bir husumet bulunduğunu belirten zanlı, eylemi önceden planladığını söyledi. G.Ö., evin çatısından bahçeye yöneldiğini, yanında getirdiği kağıt ve tahta parçalarını ayçiçek yağı dökerek tutuşturduğunu ve yangını bu şekilde başlattığını anlattı.
‘TASARLAYARAK ÖLDÜRME’ SUÇUNDAN TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.Ö., çıkarıldığı mahkemece “tasarlayarak ve yangın çıkarmak suretiyle kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
8 Mart’ta bir kaza gibi görülen olay, polisin titiz çalışmasıyla 15 gün içinde aydınlatılmış oldu.
İlginizi çekebilir: Kundakçı cinayeti soruşturması: 7 şüpheli tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi