KPSS kalkıyor, Akademi Giriş Sınavı geliyor! İşte yeni sistemin detayları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılında öğretmen adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yerine Akademi Giriş Sınavı'na (AGS) gireceğini açıkladı. İlk sınav 13 Temmuz 2025'te yapılacak.

Demokrat Gündem- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılından itibaren öğretmen adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yerine Akademi Giriş Sınavı’na (AGS) gireceğini açıkladı. Yeni sistemle birlikte öğretmenler, Milli Eğitim Akademisi’nde eğitim alarak mesleklerine başlayacak. İlk AGS’nin 13 Temmuz 2025’te yapılması planlanıyor.

AGS ve KPSS Arasındaki Farklar

Bakan Tekin, AGS’nin içeriğinde önemli farklılıklar bulunduğunu belirterek, “Talim Terbiye Kurulu Başkanlığımızın onayladığı programlar, AGS’nin bir parçası olacak” dedi. Yeni sistemde, öğretmen adaylarının meslek bilgisi ve alan bilgisini ölçmek amacıyla AGS ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki oturum düzenlenecek. Adayların başarı puanları bu sınavlardan alınacak notların birleşimiyle hesaplanacak.

Yeni Sistem Nasıl İşleyecek?

Yeni Sürecin Hedefi

Yeni sistemin, öğretmen adaylarının hem meslek yeterliliklerini hem de alan bilgilerini ölçmeyi hedeflediği belirtiliyor. Akademi’deki eğitimlerini tamamlayan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından istihdam edilecek.

Öğretmenlikte Yeni Bir Dönem

Bakan Tekin, AGS ile öğretmenlik süreçlerinin daha nitelikli bir zemine taşınacağını ifade ederek, “AGS ile Türkiye’nin eğitim kadrosunda standartları yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi. Bu değişiklik, öğretmenlik mesleği için önemli bir dönüşüm olarak değerlendiriliyor. (Haber Servisi)

Demokrat Gündem

Exit mobile version