DOLAR 33,0476 0.19%
EURO 35,9007 0.1%
ALTIN 2.520,820,54
BITCOIN 22219084,93%
İzmir
30°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Kuzey İzmir TEKMER'de İzmir için yola çıkıldı

Kuzey İzmir TEKMER'de İzmir için yola çıkıldı

ABONE OL
16 Temmuz 2021 16:37
Kuzey İzmir TEKMER'de İzmir için yola çıkıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Yaşar Üniversitesi ve Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş ortaklığında kurulan, 'Akıllı Şehirler', 'Akıllı Hareketlilik ve Akıllı Ulaşım', 'Akıllı Yaşam', 'Akıllı Yönetişim' temalarında hizmet verecek Kuzey İzmir Teknoloji Merkezi'nin (TEKMER) ilk yönetim kurulu toplantısına İKÇÜ ev sahipliği yaptı.

Devlet üniversitesi, vakıf üniversitesi ve yerel yönetimin paydaşlığıyla Türkiye'de bir ilki hayata geçiren, bilim ve girişimcilik altyapısı ile de İzmir'in akıllı şehir temasına katkı sunacak TEKMER'in ilk toplantısına; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İzmir Müdürü Dr. Levent Arslan, Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üye Haldun Ertan, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller, İKÇÜ'den Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Kaya, Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. M.İrfan Karadede,  Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yasin Bulduklu, Genel Sekreter Nurettin Memur katıldı.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Köse, TEKMER projesi hakkında bilgi verdiği açılış konuşmasında, günümüzde, kaynakların aşırı kullanımı, çevre ve sağlık sorunlarının artışı, kent sorunlarının artışına sebep olduğuna dikkat çekerek; ortak çözümlerin ortak paydasında 'Akıllı Şehirler' kavramının ön plana çıktığını kaydetti. Bu nedenle Kuzey İzmir TEKMER için 'Akıllı Şehirler', 'Akıllı Hareketlilik ve Akıllı Ulaşım', 'Akıllı Yaşam' ve 'Akıllı Yönetişim' temalarının belirlendiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Köse, "Aliağa- Çandarlı-Menemen-Karşıyaka-Çiğli odaklı İzmir'in kuzeyini temel etkinlik alanı olarak belirlerken, İzmir'in geneline hizmet sunulması planlanmaktadır. Kuzey İzmir Bölgemizdeki TEKMER alanımızda, üniversitelerimizde akademisyenler tarafından yürütülen projelerden elde edilen ürün, malzeme, üretim yöntemi gibi çıktıların ticarileştirilmesini sağlamak için iş fikri sanayici eşleştirmeleri etkili bir şekilde gerçekleştirilecektir" dedi.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da TEKMER ile İzmir'in ARGE, inovasyon, girişimcilik ekosistemine, Kuzey İzmir aksından çok önemli bir altyapı kavuşturulacağını vurguladı.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, İzmir Teknoparklarındaki yoğunluğun kapasiteyi kaldıramadığı için mevcut potansiyelin çevre illerdeki teknoloji geliştirme bölgelerine kaydığına dikkat çekti. Bu anlamda 2019'da yapılan düzenlemeyle Kuzey İzmir TEKMER yolunun açıldığını kaydeden Prof. Dr. Dinçer, "Kuzey İzmir TEKMER'in başarısı İzmir'in ARGE, inovasyon, girişimcilik ekosistemine birlikte daha büyük katkı sağlayacak adım atmamız için bizleri daha da cesaretlendireceğine inanıyorum. Bu ortaklığın hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Teknoloji ve girişimcilik alanlarında hayranlıkla izlediğim Yaşar Üniversitesi'nin çok önemli yatırımlarının olduğunu biliyoruz. Kendi sorunlarımızı çözmek kadar ülkemize ve dünyaya örnek olacak çözüm önerileri koyma adına başarılı olacağımıza inanıyorum. Katkı veren tüm ekibe teşekkür ediyorum. Belediye olarak her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz" dedi.

KOSGEB İzmir Müdürü Dr. Levent Arslan ise kurumsal anlamda bu projeye destek olmaktan duydukları memnuniyeti paylaşarak; Pandemi sonrası özellikle ofis çalışanlarında gözlemlenen davranışların mikro girişimciliğe olan ilgiyi arttırdığını belirtti.

Karşılıklı olarak imzalanan protokollerin ardından yönetim kurulu toplantısı sona erdi. DHA

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP