Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mahkemeden Karalar’a: Uzun dilekçeye kısa yanıt

Zeydan Karalar’ın tutukluluğuna yönelik 100 sayfalık itiraz dilekçesi, mahkeme tarafından yalnızca bir cümleyle reddedildi.

Zeydan Karalar’ın tutukluluğuna yönelik 100 sayfalık itiraz dilekçesi, mahkeme tarafından

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hakkında yapılan 100 sayfalık tutukluluk itirazı, mahkeme tarafından yalnızca tek cümlelik gerekçeyle reddedildi.

Kararın ardından Karalar’ın avukatı, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ve mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini duyurdu.

5 Temmuz’da gözaltına alınan ve 9 Temmuz’da tutuklanan Zeydan Karalar, ‘Aziz İhsan Aktaş suç örgütü’ soruşturması kapsamında yargılanıyor.

Tutuklamanın ardından görevinden uzaklaştırılan Karalar için 21 Temmuz’da itiraz başvurusu yapıldı.

“Delilsiz, soyut iddialarla tutuklandı”

Karalar’ın avukatı Erkan Sarıtaş, X hesabından yaptığı açıklamada, itiraz dilekçesinin 100 sayfayı aştığını ve kapsamlı deliller içerdiğini belirtti.

Sarıtaş’ın paylaşımına göre, dilekçeyle birlikte:

  • Prof. Dr. Adem Sözüer’in imzasını taşıyan bir hukuki mütalaa,
  • Adli bilişim uzmanı Tuncay Beşikçi’nin hazırladığı teknik rapor,
  • İki mali uzman tarafından hazırlanmış mali analiz raporları mahkemeye sunuldu.

Avukat Sarıtaş, Karalar’a yöneltilen suçlamaların, daha önce tutuklanan ve daha sonra etkin pişmanlık kapsamında tahliye edilen Aziz İhsan Aktaş’ın “soyut ve çelişkili” ifadelerine dayandığını savundu.

Mahkemeden tek cümlelik ret

Yapılan itiraz, yalnızca birkaç saat içinde, Asliye Ceza Mahkemesi tarafından şu ifadeyle reddedildi:

“Kararın usul ve yasaya uygun olduğu, kararda değişiklik yapılmasını gerektirir bir neden görülmediği, adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı.”

Kararın “yetersiz, basmakalıp ve kanuna aykırı” olduğunu vurgulayan Sarıtaş, hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini ve Karalar’ın masumiyetini her platformda dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: CHP’den seçim hamlesi: Aday ofisi açılıyor

Demokrat Gündem