Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında karar günü

Kadıköy’de 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada sona gelindi. Duruşmada, tutuklu 4 sanık hakkında mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

Kadıköy’de 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada

Kadıköy’de 24 Ocak 2024’te meydana gelen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında kritik gün geldi. 14 yaşındaki Minguzzi’nin ölümüne yol açan olayla ilgili tutuklu yargılanan dört çocuk sanık hakkında kararın bugün Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklanması bekleniyor.

Davanın önceki celselerinde savcılık makamı, esas hakkındaki mütalaasını sunmuş, başta sanıklar B.B. ve U.B. olmak üzere toplam dört çocuk sanık hakkında ağır cezalar talep etmişti.

Mattia Ahmet Minguzzi

TARTIŞMA, BIÇAKLAMA, ÖLÜM

İddianameye göre, İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu olan Mattia Ahmet Minguzzi, olay günü arkadaşlarıyla birlikte Kadıköy Hasanpaşa’daki Tarihi Salı Pazarı’na kaykay malzemesi almak için gitti. Burada sanıklar U.B. ve B.B. ile karşılaştı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre iki grup arasında kısa süreli bir sözlü tartışma yaşandı. Tartışma büyürken, sanık B.B.’nin, Mattia’yı önce iteklediği, sonrasında da üzerindeki bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladığı belirtildi.

İddianamede yer alan bulgulara göre, B.B.’nin Minguzzi’yi göğsünden ve vücudunun farklı noktalarından bıçakladığı, U.B.’nin ise yere düşen çocuğu tekmelediği ifade edildi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mattia Ahmet Minguzzi, tedavi gördüğü hastanede 17 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek 9 Şubat’ta hayatını kaybetti.

OTOPSİ RAPORU: KESİCİ ALETLE İÇ ORGAN YARALANMASI

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda, Mattia’nın ölüm sebebinin “kesici aletle gerçekleştirilen saldırıya bağlı iç organ yaralanması” olduğu bildirildi. Rapora göre Minguzzi’nin vücudunda üç kesici-delici alet yaralanması tespit edildi.

SAVCILIK: “ÇOCUĞA KARŞI KASTEN ÖLDÜRME”

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık B.B. ve U.B.’nin “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan 18’er yıldan 24’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Olay günü B.B. ve U.B. ile birlikte hareket ettikleri tespit edilen M.A.D. ve A.Ö. adlı iki çocuk hakkında da “çocuğu kasten öldürme suçuna yardım” suçlamasıyla 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis istendi. Savcılığın talebi doğrultusunda dosyalar birleştirildi ve yargılanan sanık sayısı dörde yükseldi.

DAVA SÜRECİ

Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın beşinci duruşmasında mahkeme heyeti, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 21 Ekim’e ertelemişti. Bugün yapılacak olan duruşmada mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

Duruşmayı, Minguzzi ailesiyle birlikte çok sayıda izleyici ve basın mensubu da takip ediyor. Olayın meydana geldiği günden bu yana toplumun farklı kesimlerinden adalet çağrıları yükselirken, kararın ne olacağı merakla bekleniyor.

Demokrat Gündem