DOLAR 32,9713 0.12%
EURO 35,8768 -0.06%
ALTIN 2.538,480,16
BITCOIN 2217438-1,47%
İzmir
41°

AÇIK

üst menü altı
Memur ve emeklilerin beklediği gün! Zamlar belli oluyor…

Memur ve emeklilerin beklediği gün! Zamlar belli oluyor…

ABONE OL
3 Ocak 2023 08:25
Memur ve emeklilerin beklediği gün! Zamlar belli oluyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca memur ve emeklilere yapılacak zam oranları, bugün açıklanacak 6 aylık enflasyon verisiyle netlik kazanacak. 

Başta memur ve emekliler olmak üzere milyonlarca kişiyi ilgilendiren aralık ayı enflasyon rakamı, TÜİK tarafından bugün saat 10.00'da açıklanacak.

Aralık ayı enflasyonuyla 2022'nin temmuz-aralık dönemine ait enflasyon oranı da netleşecek. 6 aylık enflasyon verisi, milyonlarca kişinin gelirini doğrudan ve dolaylı olarak etkileyecek.

Temmuz ile kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemdeki enflasyon farkına ve toplu sözleşmeden kaynaklı rakama göre memur ve emeklilerinin zam oranı şu an yüzde 15,11.

Aralık enflasyonunun da toplanması sonucu oluşan orana refah payının eklenip eklenmeyeceği merak konusu. Peki en düşük emekli ve memur maaşı ne olacak? Beklentiler neler? İşte detaylar…

MEMUR VE EMEKLİYE YAPILACAK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLACAK?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Anketlerde ekonomistlerin ortalama enflasyon beklentisi yüzde 66.59’dur. Bu tabi beklenti anketidir. Yüzde 67’ler seviyesinde gerçekleşecektir. Daha önce işaret ettiğimiz enflasyon rakamı yüzde 70’lerdeydi. Bu arada bir enflasyon rakamının gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

Memur ve emekliler enflasyon farkı alacaklar. Burada SSK ve Bağkur emeklileri doğrudan enflasyon farkını alıyorlar. Ama memur ve memur emeklileri toplu sözleşme artı toplu sözleşmeden geri kalan enflasyon farkını alıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP