Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meteorolojiden yeni uyarı: Bugün yine fırtına ve kuvvetli sağanak var

Yurdun büyük bir bölümünde dün akşam saatlerinde etkini gösteren kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bugün de etkili olacak. Öğle saatlerinde başlayacak yağışla birlikte rüzgarın sert esmesi bekleniyor.

Yurdun büyük bir bölümünde dün akşam saatlerinde etkini gösteren kuvvetli

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) uyarılarının ardından dün yurdun büyük bir bölümünde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu.

Balıkesir, İzmir ve Manisa’da sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken İstanbul’da geceyi şimşekler aydınlattı.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni günün hava durumu raporunu yayımladı.

Şiddetli yağış bugün de kuzey kesimlerde etkisini sürdürecek.

İstanbul ve Bursa’da yine kuvvetli yağmur var.

Marmara Bölgesi’nde Kocaeli, Yalova ve Sakarya’da daha şiddetli olmak üzere bölgede yağış yine kuvvetli olacak. Sıcaklık ise 20 dereceye doğru gerileyecek.

BALIKESİR’DE HAVA NASIL OLACAK?

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından başlayan sağanak yağış nedeniyle sokakta bulunan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Balıkesir ve çevresinde bugün de sağanak yağış etkili olmaya devam edecek.

Hava sıcaklığı en yüksek öğle saatlerinde 24 dereceye çıkacak. En düşük sıcaklık ise 13 derece.

İç Anadolu’ya kadar ulaşan sağanaklar, Sivas kesiminde çarşamba gününe kadar devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre; yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz(Artvin hariç) ile Niğde, Kayseri, Nevşehir, Osmaniye çevreleri ile Adana’nın doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Muğla çevreleri, Bursa, Yalova ve Antalya’nın doğusu, Ankara’nın kuzey ve batısı ile Çankırı çevrelerinin yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın; Marmara’nın güney kesimleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden, Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının batı kesimlerde 5 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güney kesimleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden, Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Muğla çevreleri, Bursa,Yalova ve Antalya’nın doğusu, Ankara’nın kuzey ve batısı ile Çankırı çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın güney kesimleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden, Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Demokrat Gündem