Mevcut mevzuatta mükerrer suç işleyenler, aldıkları cezanın tamamını cezaevinde geçirmek zorundayken, yeni düzenleme ile bu kişiler iyi hâlli olmaları durumunda şartlı salıverme hakkından yararlanabilecek. Buna göre, 10 yıl ceza alan bir hükümlü, 7,5 yılını cezaevinde geçirirken, kalan 2,5 yılını dışarıda infaz edebilecek.
Adalet Bakanlığı kaynakları, bu düzenlemenin esas amacının suçluların rehabilite edilerek topluma kazandırılması olduğunu belirtti. Yetkililer, “İyi hâl teşvik edilmeli, aksi halde cezaevlerinde disiplin sorunları artabiliyor. Bu nedenle mükerrer suç işleyenlere de belli indirimler uygulanmalı” değerlendirmesinde bulundu.
MHP de düzenlemeye destek verirken, Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Terör suçlularına infazın dörtte üçü uygulanırken, mükerrer suçlulara dörtte dört uygulanması adil değil” ifadelerini kullandı.
Yeni düzenlemenin hayata geçmesi halinde, basit yaralama, hakaret ve tehdit gibi suçları tekrarlayan hükümlüler de belirli şartlar altında infaz indirimi alabilecek.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: FETÖ propagandasına darbe!