DOLAR 32,8626 -0.06%
EURO 35,1425 -0.45%
ALTIN 2.427,59-0,98
BITCOIN 1995620-2,10%
İzmir
35°

AÇIK

üst menü altı
Özel çocukların eğitimine destek

Özel çocukların eğitimine destek

ABONE OL
21 Ekim 2021 10:05
Özel çocukların eğitimine destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İZMİR'in Buca ilçesindeki Mimar Kemalettin İlkokulu'nda otizmli çocukların bulunduğu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) sınıfının ihtiyaçları hayırseverler tarafından karşılandı.

Otizmli çocukların daha iyi bir ortamda eğitim ve öğrenim görebilmesi için devlet okullarında ayrılan OÇEM sınıflarında çoçukların ihtiyaçlarından yola çıkılarak hazırlanan programla eğitim veriliyor. Bu kapsamda bir sosyal sorumluluk projesine dahil olan hayırseverler Buca'daki Mimar Kemalettin İlkokulu'nda bulunan OÇEM sınıfının ihtiyaçları için harekete geçti. Otizmli çocukların daha iyi bir ortamda eğitim ve öğrenim görebilmesini hedefleyen hayırseverler sıra, masa, sandalye, perde gibi demirbaşların yanı sıra özel eğitim materyallerinin yenilerini satın alarak sınıfa yerleştirdi.

""

"5 ÖZEL ÖĞRENCİMİZ VAR"

Mimar Kemalettin İlkokulu'nda 3 yıldır müdür olarak görev yapan Özlem Törer hayırseverlere teşekkürlerini ileterek, "2 yıl önce özel eğitim sınıfı açma ihtiyacı hissettik. 5 tane özel öğrencimiz var. Hafif düzeyde otizm tanısı konulmuş özel öğrenciler geliyor. Göz teması kuramayan, iletişim kurmak istemeyen ama bunu eğitimle ilerletebilecek öğrencilerimiz var. Sınıfımızı kurarken akıllı tahta ihtiyacı vardı. Bayraklı'da kapanan bir okuldan takviye edildi. Ama bağışçılara da ihtiyaç duyuyorduk. Destek sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Şu an için hiçbir materyal eksiğimiz yok. Sınıfımızın sıra, sandalye ihtiyacı da karşılandı" dedi.

Hayırseverlerden biri olan Doç. Dr. İlker Kiriş de otizmin toplumda sanıldığından daha sık görülen, hem otizmli bireyleri hem de onların ailelerini derinden etkileyen bir gelişimsel bozukluk olduğunu belirterek, devlet okullarında otizmli çocukların eğitim gördüğü OÇEM sınıfların materyalleri yenilenmesi ile çocukların daha iyi bir ortamda eğitim göreceğini söyledi. DHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP