İzmir’de yürütülen İZBETON ve kentsel dönüşüm kooperatifi soruşturması kapsamında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un tutuklanması, CHP Genel Merkezi’nde büyük yankı uyandırdı.
Kararın ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklamanın hukuki değil, siyasi bir karar olduğunu savunarak iktidara yüklendi.
“İMZA YETKİSİ BİLE YOKTU”
Ümit Erkol’un söz konusu kooperatifte görev aldığı dönemde herhangi bir icra yetkisinin bulunmadığını vurgulayan Özgür Özel, tutuklama kararının adaletle bağdaşmadığını belirtti.
Özgür Özel, “Adaletin yok sayıldığı bir kara günü daha yaşıyoruz. Ankara İl Başkanımız Ümit Erkol, yıllar önce İzmir’de bir kooperatifin yönetim kurulunda yer aldığı için tutuklandı. Üstelik o dönemde imza yetkisi bile yoktu. Bu gerçek ortadayken verilen karar, hukukun değil siyasetin sopasıdır” ifadelerini kullandı.
“CHP İL BAŞKANI OLMASAYDI TUTUKLANMAYACAKTI”
Tutuklamanın doğrudan Erkol’un siyasi kimliğiyle ilgili olduğunu öne süren CHP lideri, kararın bir gözdağı niteliği taşıdığını iddia etti. Özel, “Herkes biliyor ki Ümit Erkol, CHP Ankara İl Başkanı olmasaydı tutuklanmayacaktı. Verilen bu karar, partimize yönelen sistematik saldırılardan bağımsız değildir” dedi.
“MÜCADELEYİ VEREN MİLLETTİR”
Meslek Fabrikası önündeki direniş ve İzmir’deki mülkiyet savaşları sürerken gelen bu tutuklama haberine karşı mücadele mesajı veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ama ne yaparlarsa yapsınlar biz adaleti, hukuku ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Mücadeleyi veren millettir, galibi de millet olacaktır!” diye konuştu.