CHP Basın Birimi tarafından paylaşılan mektupta, Büyükelçi Stefan Alexandru Tinca’ya hitaben yazılan satırlarda Lucescu’nun Türkiye için taşıdığı anlamın altı çizildi.
“OLAĞANÜSTÜ BİR MİRAS BIRAKTI”
Özgür Özel, Lucescu’nun ölümünden duyduğu büyük üzüntüyü ifade ederek, “Sayın Lucescu, olağanüstü bir futbol kişiliğinden çok daha fazlasıydı. Hayatı boyunca ortaya koyduğu özveri, disiplin ve vizyon sayesinde spor tarihinde seçkin bir yer edinmiş, geride olağanüstü bir miras bırakmıştır” dedi.
“HALKLARI BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRAN BİR İSİMDİ”
Lucescu’nun futbolu birleştirici bir güç olarak kullandığını belirten Özel, “O, futbolun en asil anlamını temsil eden bir isimdi. Futbolu yalnızca bir spor dalı olarak değil, halkları birbirine yakınlaştıran, sınırların ötesinde karşılıklı anlayışı, dostluğu ve saygıyı güçlendiren güçlü bir imkan olarak temsil etmiştir. Kariyeriyle sporun, rekabetin ötesinde daha yüksek ideallere nasıl hizmet edebileceğini göstermiştir” dedi.
TÜRKİYE ONUN İKİNCİ VATANIYDI
Mektupta ayrıca Lucescu’nun Türk halkı tarafından ne denli sahiplenildiğine de değinildi. Özgür Özel, tecrübeli teknik adamın yıllar içinde Türkiye’de pek çok insan tarafından adeta “bizden biri” olarak benimsendiğini ve teknik başarılarının yanı sıra insani samimiyetiyle de derin bir saygıyla hatırlanacağını vurguladı.
Lucescu, Türkiye kariyerinde Galatasaray (2001-2002) ve Beşiktaş (2002-2003) ile üst üste iki farklı takımla şampiyonluk yaşayarak Türk futbol tarihine geçmiş, ardından A Milli Takım’da da görev alarak sporseverlerin gönlünde taht kurmuştu.
İlginizi çekebilir: Dijital mahremiyette emsal karar: WhatsApp mesajı fesih gerekçesi sayılmadı