Özgür Özel’den son dakika Uşak açıklaması: “Başsavcının yetkisi yok”

CHP lideri Özgür Özel, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gözaltına alınmasına İstanbul’dan yanıt verdi. İktidarın CHP’li belediyeleri hedef aldığını belirten Özel, "19 belediye başkanımız içeride, 107 arkadaşımız tutuklu ama biz dünyayı İstanbul'da ağırlayacak kadar ayaktayız" dedi. Özel, yaşanan süreci Brezilya lideri Lula’nın hapis sürecine benzetti.

Özgür Özel'den son dakika Uşak açıklaması: "Başsavcının yetkisi yok"

Sosyalist Enternasyonal Gençlik Örgütü Dünya Kongresi, CHP lideri Özgür Özel’in gündeme damga vuran açıklamalarına sahne oldu.

150 ülkeden gelen 250 genç temsilciye hitap eden Özel, Türkiye’de muhalefetin ağır bir saldırı altında olduğunu ancak anketlerde birinci parti konumlarını koruduklarını vurguladı.

‘LULA BAŞARDI BİZ DE BAŞARACAĞIZ’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’nın hapis yattığı ve siyasetten uzaklaştırılmak istendiği süreci hatırlatarak, Türkiye’de Ekrem İmamoğlu ve diğer CHP’li isimlere yönelik yargılamalarla benzer bir senaryonun kurgulandığını savundu.

Lula’ya atılan iftiraları ve seçim dışı bırakılma çabalarını örnek gösteren Özel, bu baskıların halk nezdinde ters tepeceğini vurguladı. Lula’nın tüm engellemelere rağmen geri dönerek Cumhurbaşkanı olduğunu anımsatan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz başarırsak, 90 milyonluk Türkiye’de sol sosyal demokrat bir iktidar tarih yazacak” diyerek, yaşanan hukuk süreçlerinin sadece birer engel değil, aynı zamanda demokratik bir zaferin öncüsü olacağı mesajını verdi.

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI İSTANBUL’A GETİRİLİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gözaltına alınma sürecine dair ciddi usul tartışmalarını gündeme getirerek yetki aşımı eleştirisinde bulundu. “Daha dün akşam Uşak Belediye başkanımızı alıp, yetkisi olmayan İstanbul Başsavcısı şu anda İstanbul’a getirtiyor” diyen Özel, yargı süreçlerinin hukuki sınırların dışına çıktığını savundu.

Mevcut tabloya dair çarpıcı bilançolar da paylaşan Özel; 19 belediye başkanının tutuklu olduğunu, 450 parti mensubunun yargılandığı ve 107’sinin tutuklu bulunduğu kapsamlı davanın ise Silivri’de devam ettiğini hatırlatarak, yerel yönetimler üzerindeki yargı baskısına dikkat çekti.

‘TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA BASKI ALTINDAYIZ’

Yerel seçimlerde %65 başarı sağladıklarını ve 47 yıl sonra birinci parti olduklarını hatırlatan Özel, operasyonların bu yükselişi durdurmaya yönelik olduğunu savundu: “Türkiye’nin dört bir yanında baskı altındayız ama bu kongreyi organize edebilecek kadar da ayaktayız. Bir yandan mücadeleyi, bir yandan yapmamız gereken işleri sürdürüyoruz.”

İlginizi çekebilir: Çağlayan’da “tahliye” mesaisi başlıyor: İlk ara karar 2 Nisan’da!

Özgür Özel'den son dakika Uşak açıklaması: "Başsavcının yetkisi yok"
Demokrat Gündem

Exit mobile version