DOLAR 32,3660 0.14%
EURO 34,9772 -0.3%
ALTIN 2.324,120,21
BITCOIN 22919052,23%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
‘Sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz’

‘Sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz’

ABONE OL
18 Mart 2023 12:23
‘Sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ramazanda yeterince kırmızı etin olacağını belirterek, "İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer. Sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz"" diye konuştu

Et ve Süt Kurumu'nun ramazan için piyasaya taze karkas et satışı yapmasına da değinen Yardımcı, federasyon olarak her zaman besiciyi, vatandaşı ve kasabı koruduklarını ifade etti.

Kırmızı etin belirli çevreler tarafından gündemde tutulduğunu ileri süren Yardımcı, Et ve Süt Kurumu'nun aldığı eti kasabın da satması için çalışma yaptıklarını vurguladı.

"SAKİN ZAMSIZ BİR RAMAZAN GEÇİRMEYİ UMUT EDİYORUZ"

Piyasada yeterli etin bulunduğuna değinen Yardımcı, şöyle konuştu: "Ramazanda kırmızı ete zam olmasın istiyoruz. Et ve Süt Kurumunun piyasaya satacağı etin piyasaya denge olmasını sağlayacağız. Federasyon olarak çalışma yapıyoruz, sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz. Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer."

Yardımcı, besiciye verilen desteklerin önemli olduğunu hatırlatarak, besicilikte özellikle aile işletmelerinin sektörün sürdürülebilirliği açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Girdi maliyetlerinin yükseldiğini dile getiren Yardımcı, "Her ramazanda 'kırmızı ete zam', 'kırmızı et yeterli' değil gibi spekülatif açıklamalar oluyor. Türkiye'de et sorunu yok. Spekülatörlüğe gerek yok, bizim hayvanımız kendimize yeter. Esnaf olarak önceki ramazanlarda ete zam yapmadık" dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP