Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Serdar Öktem suikastında flaş gelişme: Azmettirici Moskova’da yakalandı!

İstanbul’da öldürülen avukat Serdar Öktem’e yönelik suikastı yurt dışından yönettiği iddia edilen Daltonlar suç örgütü yöneticisi Ali Gulmalizada, Rusya’nın başkenti Moskova’da yakalandı. Türkiye’ye iade süreci başlatıldı.

İstanbul’da öldürülen avukat Serdar Öktem’e yönelik suikastı yurt dışından yönettiği

Daltonlar suç örgütü yöneticisi olduğu öne sürülen Ali Gulmalizada’nın iade süreci başladı

İstanbul’da öldürülen avukat Serdar Öktem cinayetine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Suikastı yurt dışından organize ettiği iddia edilen ve Daltonlar suç örgütünün yönetici kadrosunda yer aldığı ileri sürülen Azerbaycan vatandaşı Ali Gulmalizada, 23 Ekim’de Moskova’da yakalandı.

Gulmalizada’nın Türkiye’ye iadesi için işlemler başlatıldı.

MHP’li avukat ve aynı zamanda eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti dosyasında da sanık olan Serdar Öktem, 6 Ekim’de Şişli Zincirlikuyu Mezarlığı yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Saldırıda Öktem’in vücuduna çok sayıda kurşun isabet etmişti. Olay sonrası gözaltına alınan 2’si çocuk 9 kişi 10 Ekim’de tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmişti.

Suikastın gerekçesi olarak, Öktem’in Daltonlar adlı suç örgütüyle husumetli olan Casperlar grubundan bir kişinin avukatlığını yapması gösterilmişti.

Soruşturma sürerken, T24’ün edindiği bilgiye göre “Alican Çakır” takma adını kullanan Ali Gulmalizada, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bildirimleri üzerine Rus polisi tarafından Moskova’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Demokrat Gündem