Almanya’dan tatil için geldiği Didim’de, sokak ortasında sopalı saldırıya uğrayan ve 14 günlük yaşam savaşını kaybeden 21 yaşındaki Poyraz Başnak’ın katil zanlıları için istenen cezalar belli oldu. Savcılık, saldırgan S.A.G. için “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talep ederken, suça sürüklenen çocuk P.G. için 15 yıla kadar hapis istedi.
23 Temmuz 2025 tarihinde Didim’in Akköy Mahallesi’nde başlayan gerginlik, iki hafta sonra bir cenaze töreniyle sonuçlanmıştı. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturma neticesinde hazırlanan iddianame, Söke Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, olayın bir “pusa” şeklinde gerçekleştiği ve sanıkların öldürme kastıyla hareket ettikleri vurgulandı.
“LAF ATMA” TARTIŞMASI PUSUYA DÖNÜŞTÜ
İddianamede yer alan detaylara göre facia, sahil şeridindeki bir sitede iki grup arasındaki “laf atma” tartışmasıyla başladı. Çevredekilerin müdahalesiyle yatışan kavga, yaklaşık iki saat sonra kanlı bir pusuya dönüştü. Şüpheli P.G. (17) ve S.A.G. (18), yolda yürürken gördükleri Poyraz Başnak ve arkadaşı Onur Akyüz’ü otomobille takibe aldı.
Tenha bir noktada araçtan inen iki saldırgan, ellerindeki sopalarla gençlere saldırdı. Almanya’dan ailesiyle birlikte hasret gidermek ve tatil yapmak için ilçeye gelen Poyraz Başnak, başına aldığı şiddetli sopa darbesiyle olay yerinde yere yığıldı.
14 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİ
Olayın ardından kaçan şüphelilerden S.A.G. jandarma tarafından yakalanırken, P.G. ise kaçtığı İzmir’de kıskıvrak ele geçirildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve iki hafta boyunca yoğun bakımda tutulan Poyraz Başnak, 6 Ağustos’ta tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başnak’ın cenazesi, 8 Ağustos’ta İzmir Doğançay Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
SANIKLAR İÇİN “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN AĞIR CEZA İSTEMİ
Söke Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen birleştirilmiş iddianamede, sanıkların olay sırasında kullandıkları sopanın öldürücü nitelikte olduğu ve darbenin doğrudan hayati bölge olan baş bölgesine hedef alındığı vurgulandı.
Savcılık, eylemi iştirak halinde gerçekleştiren sanıklardan 18 yaşındaki S.A.G. hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talep ederken, olayda yaralanan Onur Akyüz’e yönelik darp eylemi nedeniyle de 1 yıla kadar ek hapis cezası istedi.
“Suça sürüklenen çocuk” statüsünde olan 17 yaşındaki P.G. için ise cinayet suçundan yaş indirimi uygulanarak 15 yıla kadar, darp suçundan ise 4 aya kadar hapis cezası öngörüldü.
İddianamede, saldırının vahameti ve sanıkların kastı net bir şekilde ortaya konulurken, tutuklu sanıkların önümüzdeki günlerde ilk kez hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.