DOLAR 32,7404 0.55%
EURO 35,4877 0.52%
ALTIN 2.491,230,98
BITCOIN 1778429-5,95%
İzmir
26°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Soyer ve meclis üyelerinden Smyrna Antik Kenti çıkarması: 'UNESCO hayaline adım adım…'

Soyer ve meclis üyelerinden Smyrna Antik Kenti çıkarması: 'UNESCO hayaline adım adım…'

ABONE OL
10 Ağustos 2022 22:09
Soyer ve meclis üyelerinden Smyrna Antik Kenti çıkarması: 'UNESCO hayaline adım adım…'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Tarihi Liman Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nden asıl listeye alınması için yürütülen çalışmalarla ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Kadifakale'deki Smyrna Antik Kenti Tiyatrosu Kazı alanında meclis üyelerine verilen mini birifingin ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Gerçekten bir hayaldi, 3 yıl önce yola çıkarken bir hayaldi ve adım adım o hayal gerçekleşti. Bunu yaşamaktan büyük bir gurur duyuyorum, bu çok kolektif bir iş, olağan üstü güzel bir iş birliği sergilendi. Alan yönetiminde çalışan, adaylık başvurusunu gerçekleştiren ve 16 ay sürmesi gereken bir çalışmayı 4 ayda arkadaşlarımız tamamlandı her biriyle iftihar ediyoruz, hepsiyle gurur duyuyoruz" dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Tarihi Liman Kenti bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Soyer, UNESCO'ya sunulacak teklif dosyasının Şubat ayına kadar tamamlanacağını, ay sonunda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı'na gidecekleri bilgisini paylaşarak, hedeflerinin 2024 yılının ikinci yarısında Tarihi Liman Kenti Kemeraltı'nın UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesine girmesi olduğunu söyledi. 

HEDEFİMİZ 2024'ÜN İKİNCİ YARISINDA UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE KALICI OLARAK SOKMAK 

Başkan Soyer, "İzmir’in 6 noktası Bergama, Efes, Gediz, Birgi ve Ceneviz Kalesi ve  Kemeraltı Liman Kenti bunların hepsini UNESCO ile buluşturduğumuzda bir dünya kenti olmak için büyük bir adım atmış olacağız. Ay sonunda Sayın Valimizle birlikte Sayın Bakanımıza gideceğiz. Bu süreci başından beri ne kadar desteklediğini biliyoruz. Şubat’ta UNESCO’ya dosyamızın teslimini sağlamak üzere onun de desteğin isteyeceğiz Hedefimiz 2024’ün ikinci yarısında Tarihi iman Kenti Kemeraltı’nı UNESCO Dünya Mirası listesine kalıcı olarak sokmaktır” dedi.

BU GURURU HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu alanda konuşan İBB Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Efes ve Bergama’dan sonra İzmir’in üçüncü UNESCO Dünya Mirası alanı olarak tescillenecek. Bizler de bu gururu hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP