Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Terörle Mücadele Komisyonu toplanıyor

PKK’nın fesih ve silah bırakma kararının ardından başlatılacak yasal düzenlemeler için TBMM’de kurulacak komisyon ilk toplantısını yarın yapacak.

PKK’nın fesih ve silah bırakma kararının ardından başlatılacak yasal düzenlemeler

PKK’nın fesih kararı alması ve silah bırakmasının ardından başlatılacak süreci yönetecek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) komisyonu, yarın ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Komisyonun, sürece ilişkin yasal düzenlemeleri hazırlamak üzere oluşturulduğu bildirildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyonun ilk toplantısı için siyasi parti gruplarından belirlenen 51 milletvekilini 5 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’de Meclis’te yapılacak oturuma davet etti.

Toplantının ilk gününde komisyonun adının belirlenmesi, çalışma usul ve esasları ile temel prensiplerinin karara bağlanması bekleniyor.

Sürecin yasal çerçevesi bu komisyonda şekillenecek

Komisyonun, örgütün silah bırakmasının ardından ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda yasal düzenlemeler hazırlaması, süreç boyunca alınacak tedbirleri belirlemesi ve izlenecek yol haritasını oluşturması planlanıyor.

Toplantıya katılacak siyasi parti temsilcilerinin, komisyona isim önerileri sunacağı; bu öneriler arasından belirlenecek bir isimle komisyonun resmen adlandırılacağı kaydedildi.

Komisyonda 51 üye yer alacak

Komisyon, TBMM’deki parti gruplarına göre belirlenen kontenjanla 51 üyeden oluşacak. Partilere ayrılan sandalye dağılımı şöyle:
AK Parti: 21, CHP: 10, DEM Parti: 4, MHP: 4, İYİ Parti: 3, Yeni Yol Partisi: 3, HÜDA PAR: 1, YRP: 1, TİP: 1, EMEP: 1, DSP: 1, DP: 1.
İYİ Parti, kendisine ayrılan 3 üyelik için şu ana kadar isim bildirmedi.

Davet edilen isimler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyona katılması için AK Parti’den Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şen, Hüseyin Yayman, Cüneyt Yüksel gibi önemli isimlerin yer aldığı 21 milletvekilini davet etti. CHP’den Grup Başkanvekili Murat Emir ve Türkan Elçi’nin de aralarında bulunduğu 10 milletvekili, MHP’den Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız dahil 4 isim çağrıldı.

DEM Parti, Yeni Yol, TİP, EMEP, DSP, HÜDA PAR, YRP ve Demokrat Parti’den de belirlenen milletvekilleri ilk toplantıya katılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İZBETON davasında duruşma tarihi belli oldu

Demokrat Gündem