DOLAR 32,3876 0.19%
EURO 34,9986 -0.23%
ALTIN 2.324,880,25
BITCOIN 2265063-0,69%
İzmir
18°

AÇIK

üst menü altı
Trump hakim karşısına çıkacak!

Trump hakim karşısına çıkacak!

ABONE OL
1 Nisan 2023 08:07
Trump hakim karşısına çıkacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, yetişkin film yıldızı bir kadınla girdiği ilişki sonrası "sus payı" ödediği suçlamasıyla ilgili 4 Nisan’da mahkemeye çıkacağı bildirildi. Trump, hakkında ceza davası açılan ilk eski Amerikan Başkanı oldu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında yürütülen "sus payı" ödemesi soruşturması kapsamında New York Büyük Jürisi oylama yaptı. Jüri, eski başkana yöneltilen suçlamaları kabul etti. 

Hakkında iddianame hazırlanan Trump'ın 4 Nisan'da mahkemeye çıkması bekleniyor.

CNN'e konuşan dava hakkında bilgisi olan iki kaynağa göre, Trump'ın salı yerel saat ile 14.15 sularında Manhattan ceza mahkemesine çıkması bekleniyor.

Salı öğleden sonra adliye binasında yaya trafiğini azaltarak güvenliği sağlamak için tüm diğer konuların ertelenmesinin planlandığı, Trump'ın mahkemeye çıkacağı süre boyunca diğer tüm dava faaliyetlerinin durdurulacağı bilgisi paylaşıldı.

Associated Press (AP) de Trump'ın bugün gelmesinin istendiğini ancak avukatlarının eski başkanın güvenliğinden sorumlu Gizli Servisin güvenlik hazırlıkları yaparken ek zamana ihtiyacı olduğunu söylediğini yazdı.

Trump hakkındaki iddianamede, porno yıldızı Stormy Daniels’e “sus payı” ödeme dahil seçim kampanyası ve iş kayıtlarında ihlal eylemlerini içeren 30'dan fazla suçlama bulunduğu belirtiliyor.

Suçlama dosyasının şu an mühürlü olması nedeniyle, açılması için mahkeme kararı gerektiği ve salı yapılacak ilk duruşmaya kadar iddianamenin kopyasının Trump’ın hukuk ekibi ile paylaşılmasının beklenmediği ifade ediliyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP