Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Trump’tan ABD’lilere: Nihayet ulusumuzu savunan bir başkanınız var

ABD Başkanı Donald Trump, ikinci döneminin ilk 100 gününü değerlendirdiği Michigan konuşmasında göçmen politikasındaki başarılarını vurguladı. Yasadışı sınır geçişlerinin yüzde 99,99 azaldığını belirten Trump, Çin’e karşı uyguladığı gümrük tarifelerini de savunarak “Amerika’yı ilk sıraya koyuyorum” mesajı verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, ikinci döneminin ilk 100 gününü değerlendirdiği

ABD Başkanı Donald Trump, ikinci başkanlık döneminin ilk 100 gününü Michigan eyaletinde düzenlediği bir mitingle değerlendirdi. Trump, seçim kampanyası sırasında verdiği sözleri yerine getirdiğini vurgulayarak, özellikle göç politikası ve Çin ile ticaret ilişkilerindeki değişimlere dikkat çekti.

“WASHİNGTON’DA 100 YILIN EN KÖKLÜ DEĞİŞİMİ”

Konuşmasına hızlı bir giriş yapan Trump, “100 gün içinde Washington’da neredeyse 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Başkan, yönetiminin ilk üç ayında özellikle göç politikası ve uluslararası ticaret alanlarında önemli adımlar attıklarını vurguladı.

GÖÇ POLİTİKASINDA TARİHİ BAŞARI İDDİASI

Trump, başkanlık döneminin en önemli seçim vaadinin “sınırdan düzensiz göçmen geçişlerini engellemek” olduğunu hatırlatarak, bu konuda rekor düzeyde bir başarı sağladıklarını öne sürdü. “Tüm zamanların en düşük yasadışı sınır geçişi rekorunu kırdık. Bu yasadışı geçişler bizim dönemimizde yüzde 99,99 azaldı. Bu bir rekor” dedi.

Sınır güvenliği konusundaki politikalarını savunan Trump, “Başka uluslar için savaşırdık ama kendimiz için savaşmazdık. Nihayet sınırlarımızı ve ulusumuzu savunan bir başkanınız var” diyerek vatanseverlik vurgusu yaptı.

ÇİN’E KARŞI EKONOMİK TAVIR

Konuşmasının büyük bölümünü ekonomi politikalarına ayıran Trump, selefinin döneminde birçok iş kolunun Çin’e kaptırıldığını iddia etti. “Çin yerine Michigan’ı ve Amerika’yı ilk sıraya koyuyorum. Çin’e uyguladığım gümrük vergileriyle dünya tarihindeki en büyük iş hırsızlığına son veriyoruz” diyen Başkan, istihdam alanlarını yeniden Amerika’ya getirecekleri sözünü yineledi.

FED’E ÜSTÜ KAPALI ELEŞTİRİ

Trump, ekonomik performansın Fed’in politikalarına rağmen iyileştiğini ima ederek, merkez bankasına yönelik eleştirilerini sürdürdü. Enflasyonun ve tahvil faizlerinin “işini çok da iyi yapmayan bir Fed çalışanına rağmen” düştüğünü belirten Trump, “Onu eleştirmemeniz gerekiyor, kendi işini yapmasına izin vermelisiniz ama ben faiz oranları konusunda ondan çok daha fazla şey biliyorum” dedi.

ÇİN’LE ADİL ANLAŞMA SİNYALİ

Konuşmasının sonunda Çin ile ticaret ilişkilerine değinen Trump, mevcut gümrük tarifelerinin yüzde 145 seviyesinde olduğunu hatırlatarak, bu durumun iki ülke arasında anlaşmaya varılmasına engel olmayacağını belirtti. “Şu anda gümrük vergisi yüzde 145 seviyesinde, yani aslında 0 ile arasında büyük bir fark var ama bence bu iş çözülecek. Bir anlaşma yapmak istiyorlar ve yapacağız ama bu adil bir anlaşma olacak” diye konuştu.

Michigan, Trump’ın 2024 seçimlerinde kazandığı kritik eyaletlerden biri olarak, başkanın ekonomi ve göç politikalarını vurguladığı konuşmalar için sembolik bir değer taşıyor.

Demokrat Gündem