DOLAR 33,0446 0.26%
EURO 35,8033 0.06%
ALTIN
BITCOIN 2223616-0,85%
İzmir
37°

AÇIK

üst menü altı
TTB: 'Şebnem Hoca ile gurur duyuyoruz'

TTB: 'Şebnem Hoca ile gurur duyuyoruz'

ABONE OL
26 Ekim 2022 10:57
TTB: 'Şebnem Hoca ile gurur duyuyoruz'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Gözaltıyı Türkiye İnsan Hakları Vakfı duyurdu. Vakfın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "TTB Başkanı ve Vakfımızın Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı kabul edilemez bir şekilde gözaltına alınmıştır. Derhal serbest bırakılsın.  #ŞebnemKorurFincancıYalnızDeğildir" ifadeleri yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TTB Başkanı Korur Fincancı'nın, 20 Ekim'de Medya Haber kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi gereğince "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alındığı belirtildi.

BAŞSAVCILIK GÖREVDEN ALINARAK YERİNE YENİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI SEÇİLMESİ İÇİN KARAR VERİLMESİNİ İSTEDİ

Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Fincancı'nın görevden alınması için Ankara Sulh hukuk mahkemesine talepte bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada: "Ayrıca Cumhuriyet başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nun 'Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet başsavcılığının istemi üzerine' şeklindeki Ek 2. maddesinin 2. fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat'a gelişmeleri aktaran TTB Etik Kurulu üyesi Prof. Dr. Ümit Biçer, Fincancı'nın Kadıköy Karakolu'nda tutulduğunu söyledi. Fincancı'nın ilerleyen saatlerde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüleceğini aktaran Biçer daha sonrasında ise Ankara'ya götürüleceği bilgisini paylaştı.

İFADE VERMEK İÇİN BAŞVURDUĞU HALDE GÖZALTINA ALINMIŞ

Halk TV Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, TTB avukatlarından aldığı bilgiyi  katıldığı Yeni Bir Sabah programında aktardı. Çelik şunları söyledi:

"Şu an Şebnem Korur Fincancı'nın İstanbul'daki evinde arama yapıldığını öğrendik. Fincancı yurt dışındaydı, döndü ve ifade vermek için başvurdu avukatlarıyla. 'Perşembe akşamı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı bilgisini alır almaz, cuma günü giderek bir dilekçe verdik. Katibe telefonlarımızı bıraktık ve başsavcılıktan da ifadeye çağrılacağı bilgisini aldık. Biz ifadeye çağrılmasını beklerken evine bir baskınla gözaltına alındı Şebnem Hoca. Biz de şu anda İstanbul'a hakaret ediyoruz' dediler konuştuğum avukatlar. Ankara'ya getirileceğine dair bir bilgi var Şebnem Korur Fincancı'nın."

Ayrıca TTB tarafından açıklamada ise: "21 Ekim 2022 tarihinde TTB Hukuk Bürosu tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşme yapılmış, savcılığa medyadan soruşturma başlatıldığının öğrenildiği belirtilerek, talep halinde Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın uygun bir zamanda ifade için gelebileceği bildirilmiştir. Bu bilgilendirmeye rağmen başsavcılık, Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması sürecini başlatmıştır ve dahası bu süreci bir gösteriye dönüştürmüştür." denildi.

TTB: ŞEBNEM HOCA İLE GURUR DUYUYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan Türk Tabipleri Birliği, Merkez Konseyi Başkanları Şebnem Korur Fincancı'nın ifadesinin alınıp derhal serbest bırakılmasını istedi.

"Dr. Şebnem Korur Fincancı, yalnız değildir, onurumuzdur!" denilen açıklamada, "Bu gözaltı kararı iktidar çevrelerinin uzun zamandır TTB’ye ve TTB yöneticilerine yönelik artırmaya çalıştığı baskının son aşamasını oluşturmuş, kamuoyunda gelişen tartışmalar bu çabaya yönelik bahane olarak kullanılmıştır" ifadeleri yer aldı.

(Evrensel)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP