Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cemil Tugay’dan Demokrat Gündem’e 2026 vizyonu: “Basmane bizim Roma’mızdır”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Basmane’de katıldığı çocuk şenliğinin ardından gazetemiz Demokrat Gündem’in sorularını yanıtladı. Gündemdeki İnciraltı plan iptali tartışmalarına son noktayı koyan Tugay, “İptal edilen karar bizim planımız değil, süreç aynen işliyor” dedi. Tugay ayrıca Basmane için “Burası bizim Roma’mız, Atina’mızdır” diyerek bölgeyi dünya çapında bir tarihi merkeze dönüştüreceklerinin sinyalini verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Basmane’de katıldığı çocuk

DEMOKRAT GÜNDEM- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Türk Kadınlar Birliği İzmir Şubesi iş birliğiyle düzenlenen Basmane Yeni Yıl Çocuk Şenliği sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Yeni yıl dileklerinden kentsel dönüşüm projelerine, İnciraltı tartışmalarından konservatuvar çalışmasına kadar birçok konuda önemli mesajlar veren Başkan Tugay 2026 vizyonunu anlattı.

İNCİRALTI TARTIŞMASINA SON NOKTA: “BİZİM PLANIMIZ ETKİLENMEDİ”

Başkan Tugay, dün kamuoyuna yansıyan “İnciraltı planlarının iptal edildiği” yönündeki haberlere açıklık getirdi.

Mahkeme kararının Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık iş birliğiyle yürütülen güncel planları kapsamadığını belirten Tugay, teknik detayı paylaşarak, “O iptal kararı bizim yaptığımız, üzerinde çalıştığımız planlarla ilgili değil. Bakanlıkla beraber çalıştığımız süreci etkilemiyor. İptal edilen konu; Cumhurbaşkanlığı’nın o bölgeyi ‘Sağlık Turizmi Alanı’ ilan etmesiyle ilgili geçmişte aldığı bir karardır.

Bizim hazırladığımız plan ise tamamen yeni bir çalışmadır. Dolayısıyla süreçte bir sorun yok, planlarımız geçerliliğini koruyor” dedi.

BASMANE VİZYONU: “BURASI BİZİM ROMA’MIZ, ATİNA’MIZDIR”

Etkinliğin gerçekleştiği Basmane bölgesiyle ilgili heyecan verici bir vizyon çizen Başkan Tugay, bölgenin potansiyelini dünyadaki en önemli tarih kentleriyle kıyaslayarak anlattı.

Basmane’nin somut olan ve olmayan kültürel mirasını ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Tugay, “Basmane’deki yaşamın tekrar canlandırılması, alışverişiyle, sosyal dokusuyla eski günlerine dönmesi en büyük isteğimiz. Burası gerçekten çok özel bir yer. Bizim için burası Roma’dır. Bizim için burası Atina’dır. Dünyanın önde gelen tarihi kentlerinden birisidir. Bu değerin hakkını vermek üzere gerekli altyapı ve üstyapı çalışmalarını hızla yapacağız” diye konuştu.

KONSERVATUVAR İÇİN “SPONSOR” MÜJDESİ

Etkinlik konuşmasında duyurduğu konservatuvar projesinin detaylarını da gazetemizle paylaşan Tugay, tarihi yapının restorasyonu için İzmirli hayırseverlerin devreye girdiğini açıkladı.

Tugay, “Restorasyon, tamir ve bakım gerektiren bu yapı için içimizden bazı insanlar destek olma iradesi gösterdi. Bunun haberini bugün aldım. Bu güzel iş birliği sayesinde projeyi çok daha hızlı hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“EN ÖNEMLİ ŞEY SAĞLIK VE DAYANIŞMA”

Röportajda yeni yıl mesajını da paylaşan Başkan Tugay, ekonomik sıkıntılar ve gündelik dertlerin ötesinde en büyük önceliğin sağlık olduğunun altını çizdi. Tugay sözlerini şöyle noktaladı:

“İnsan önce yağmurlar yağsın, kuraklık olmasın, ekonomi düzelsin diye düşünüyor ama sonra fark ediyorsunuz ki en önemli şey sağlık. Yeni yılda herkes için sağlık diliyorum. Ancak tüm sorunları çözebilmek için ihtiyacımız olan tek şey birlik ve beraberliktir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesi adına, yeni yılda daha kenetlenmiş, dayanışmayı önde tutan bir şehir olmayı diliyorum.”

Demokrat Gündem