Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tunç Soyer’e tahliye çıkmadı: Yeni yol haritasını avukatı açıkladı

İZBETON davasında 105 gündür tutuklu bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tahliye talebi reddedildi. Avukatı ve emekli hâkim Murat Aydın, “Bu karar hukuksuz, itiraz edeceğiz” diyerek yargı sistemine sert eleştiriler yöneltti. Savunma cephesi, adaletin terazisinin bozulduğunu savunuyor. Peki, bundan sonra ne olacak?

İZBETON davasında 105 gündür tutuklu bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediye

DEMOKRAT GÜNDEM- Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında görülen İZBETON merkezli kooperatif davasında tutukluluğun devamına karar verilmesi, savunma cephesinde sert tepkilere neden oldu.

Soyer’in avukatı Murat Aydın, aynı zamanda CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı ve emekli hâkim Murat Aydın, kararın hukuki zeminden yoksun olduğunu vurgulayarak, “Tutukluluğun devamı kararı açıkça hukuksuzdur. İtiraz edeceğiz” dedi.

“TOPLUMDA HİÇBİR ERDEM AYAKTA KALMAZ”

105 gündür tutuklu bulunan Tunç Soyer, geçtiğimiz duruşmada yaptığı savunmasında, projelerin geldiği noktaya dikkat çekmiş ve “Göreve devam etseydim bugün anahtar teslimi yapıyor olacaktık” sözleriyle kamuoyunun dikkatini çekmişti. “Hayatım boyunca ismimin lekelenmesine izin vermedim” diyen Soyer, adalet vurgusunu ise şu sözlerle yapmıştı:

“Bu dava ne kadar sürerse sürsün, tamamen aklanana kadar mücadele edeceğim. Adalet terazisinin dengesi bozulursa, toplumda hiçbir erdem ayakta kalmaz. O teraziyi dengede tutmak için dosyaya bakmanız yeterlidir.”

Ancak mahkemenin bu savunmanın ardından tutukluluğun devamı yönünde karar vermesi, savunma makamında hayal kırıklığı yarattı.

“TUTUKLULUK KARARI HUKUKSUZ, AYRIM GÖZETİLDİ”

Kararın ardından açıklamalarda bulunan Murat Aydın, birkaç gün içinde kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını belirterek, ilk adım olarak itiraz yoluna gideceklerini açıkladı. Aydın, mahkemenin kararında hukuki bir tutarlılık bulunmadığını ifade etti:

“Davada suç sayılacak bir eylem olmadığı açıkça ortaya çıktı. Bunu duruşma salonunda bulunan herkes de gördü. Buna rağmen verilen tutukluluk halinin devamı kararı açıkça hukuksuzdur. Üstelik tahliye edilenler ile tutuklu kalanlar arasında ayrı bir işlem yapılmasını gerektirecek hiçbir hukuki farklılık yok. Bu kararın tek izahı, ülkedeki yargı sisteminin geldiği durum ve yargıç güvencesinin olmayışıdır.”

“HAKSIZLIĞA KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Aydın, sürecin yakından takip edileceğini ve gereken her hukuki adımın atılacağını vurguladı:

“Hukuki süreçleri sonuna kadar takip edeceğiz. Gerekeni yapacağız ve bu haksızlığa karşı çıkmaya devam edeceğiz. Bu sadece bir kişiyle ilgili değil; adaletin nasıl işlediğiyle ilgili bir sınavdır.”

GÖZLER ŞİMDİ İTİRAZ SÜRECİNDE

Soyer’in tutukluluğuna karşı yapılacak itirazın ardından dosyada nasıl bir gelişme yaşanacağı merak konusu. Kamuoyunun yakından takip ettiği davada verilecek her yeni karar, sadece sanıklar için değil, yargıya duyulan güven açısından da belirleyici olacak.

Süreç, adım adım ilerliyor…

Demokrat Gündem