Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Yumaklı: Üç ilde yangınlar kısmen kontrol altına alındı

Hatay, İzmir ve Manisa’da ekipler zaferle dönüyor: Alevlerin enerjisi düşürüldü, soğutma çalışmaları sürüyor. İşte yangınların son durumu.

Hatay, İzmir ve Manisa'da ekipler zaferle dönüyor: Alevlerin enerjisi düşürüldü,

DEMOKRAT GÜNDEM- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülkenin dört bir yanında mücadele edilen orman yangınlarıyla ilgili son durumu paylaştı. Bakan Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor” açıklamasında bulundu.

HATAY’DA 2 BİN 700 PERSONEL SAHADA

Bakan Yumaklı, Hatay’daki zorlu mücadeleyi ayrıntılarıyla anlattı: “Hatay’da, yangından bu yana hem sıcaklık 33 derecenin üzerinde çıktı, yangınla beraber bu sıcaklık arttı. Saatte rüzgarın hızı 67 kilometreyi aştı, nem 20 derecenin altına düştü.”

Bu zorlu koşullara rağmen yangına sekiz uçak, 12 helikopter ve 2 bin 700’ün üzerinde personelle müdahale edildiğini belirten Bakan, “Dünden bugüne altı mahalledeki vatandaşlarımız güvenli bölgeye alındı. Buranın enerjisi düşürüldü, bu güzel bir haber. Arkadaşlarımız soğutma çalışmalarına devam edecekler” dedi.

İZMİR VE MANİSA’DA OLUMLU GELİŞMELER

Bakan Yumaklı, İzmir’deki yangınlarla ilgili de sevindirici haberler verdi: “İzmir’de Menderes ve Seferihisar yangınları kısmen kontrol altına alındı. Bu güzel haber. Soğutma çalışmaları bütün gece ve birkaç günde devam edecek. Son açıklamamızın ardından Buca’da Zafer Mahallesi’nde bir yangın olduğunu söylemiştik, burası tamamen kontrol altına alındı.”

Manisa’daki yangınlarda da benzer olumlu gelişmeler yaşandığını ifade eden Bakan, “Manisa’da Akhisar ve Kula kısmen kontrol altına alındı. Yine orada da bu gece boyunca takip eden günlerde soğutma çalışmaları devam edecek, herhangi bir sorun beklemiyoruz. Ahmetli’de de enerji düşürüldü” ifadelerini kullandı.

BİLECİK’TE YENİ YANGIN

Bakan Yumaklı, son dakika gelişmesi olarak Bilecik’te çıkan yangını da duyurdu: “Son açıklamamızdan sonra Bilecik Vezirhan’da da bir yangın meydana geldi. Burada da dört helikopter ve kara unsurlarımızla müdahale ettik, enerjisi düştü, herhangi bir sorun beklemiyoruz.”

Yangınlarla mücadelede görev alan ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını vurgulayan Bakan, soğutma çalışmalarının birkaç gün daha süreceğini ve vatandaşların yangın konusunda duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.

Demokrat Gündem