DOLAR 32,6570 -0.44%
EURO 34,9845 -0.78%
ALTIN 2.426,60-0,75
BITCOIN 2127800-1,36%
İzmir
36°

AÇIK

üst menü altı
UKOME'de yüzde 38'lik zam öngörüldü.. Toplu ulaşımda indi-bindi ücretlerine zam

UKOME'de yüzde 38'lik zam öngörüldü.. Toplu ulaşımda indi-bindi ücretlerine zam

ABONE OL
9 Mart 2022 14:54
UKOME'de yüzde 38'lik zam öngörüldü.. Toplu ulaşımda indi-bindi ücretlerine zam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akaryakıt fiyatlarına ardı ardına yapılan yüksek zamların ardından İzmir'de minibüs ücretlerine yüzde 50 oranında zam kararı alınırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu ulaşım araçlarında da zam yapılmasının önü açıldı. 

İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün toplandı. Toplantıda minibüs ve toplu ulaşım araçlarına da zam yapılması kararı alındı. Minibüs ücretlerine yüzde 50, otobüs biniş ücretlerine de yüzde 38 oranında zam yapılması öngörüldü. 

Bir hafta içinde beş kez zam gören akaryakıt fiyatları nedeniyle alınan zam kararı ile otobüslerde biniş ücreti 4,70 TL'den 6.5 TL'ye yükseldi. Toplu ulaşıma öngörülen zammın İZSU'da olduğu gibi her ay açıklanan TEFE ve TÜFE'ye oranlarına bağlandı. Böylece toplu ulaşıma her ay zam yapılmasının önü de açılmış oldu. Zamlı tarifenin ne zaman uygulanmaya başlanacağı henüz açıklanmadı. 

SOYER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, sürekli artan akaryakıt fiyatlarına tepki göstermiş ve belediyelerden akaryakıtta KDV ve ÖTV alınmamasını istemişti. Soyer, "Akaryakıt zamlarıyla birlikte, ulaşımda kişi başına ödenen biniş ücretine ilave 10 TL de belediyemiz ödüyor. Müdahale edilmezse bütçemiz 2 Milyar TL açık verecek. Sorumlulara sesleniyorum; KDV ve ÖTV muafiyetini acil getirin" ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP