DOLAR 32,9023 0.2%
EURO 35,2417 -0.13%
ALTIN 2.465,440,33
BITCOIN 20212840,93%
İzmir
30°

AÇIK

üst menü altı
Ukrayna'dan kötü haber geldi… Rus zaferi için tarih verdiler

Ukrayna'dan kötü haber geldi… Rus zaferi için tarih verdiler

ABONE OL
3 Haziran 2022 13:01
Ukrayna'dan kötü haber geldi… Rus zaferi için tarih verdiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna'nın doğusundaki kanlı çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rus saldırılarına karşı zamana karşı yarış veren Ukrayna için kötü haber geldi. İngiltere'den flaş bir Luhansk açıklaması geldi. İngiliz yetkililer Rus zaferi için de tarih verdi.

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde…

Ülkenin doğu bölgelerinde yoğunlaşmış durumda olan savaş her gün yüzlerce kişinin hayatına mal oluyor.

Zira Ukrayna bölgedeki son noktaları elinde tutmak için Rusya ise Ukrayna birliklerini Luhansk'tan atmak için tabiri caizse kanlı bir mücadele veriyor.

Geçtiğimiz haftalarda Mariupol'deki son direnişi de kıran Rus güçleri kentin kontrolünü tamamen sağlamıştı.

Görünen o ki Rusya bir sonraki hedefine ulaşmaya çok yakın. Zira ülkeden peş peşe gelen açıklamalar Rus birliklerinin oldukça hızlı bir şekilde ilerleyerek hedeflerine adım adım yaklaştıklarını gösteriyor.

İngiliz istihbarat raporuna göre, Rusya, Luhansk'ın yüzde 90'ından fazlasını kontrol ediyor ve 2 hafta içerisinde bölgenin tamamını kontrolü altına alacak.

Bölgedeki insiyatifin Rus birliklerini belirten İngiliz basını aylardır Rus güçlerine direnen Ukrayna birlikleri için 'Rüya kâbusa döndü' yorumunu yaptı.

Luhansk Bölge Valisi Serhiy Haidai ise yaptığı açıklamada, Ukrayna kuvvetlerinin yaklaşık yüzde 80'i Rus kuvvetleri tarafından kontrol edilen şehirde büyük kayıplar verdikten sonra geri çekildiğini söylemişti.

Rus güçleri, önemli sanayi kentleri Severodonetsk ve Lysychansk'ı kuşatmış ve bu kentlere doğru taarruza geçmişti.

HEM RUSYA HEM UKRAYNA İÇİN KİLİT ÖNEME SAHİP

Eğer Rusya Severodonetsk ve Lysychansk'ı ele geçirirse, bu durumda Luhansk bölgesinin tamamının denetimini almış olacak.

Bölgedeki durumu 'çok zor' şeklinde özetleyen Zelenski ise her gün 100'e yakın askerin Rus saldırılarına direnirken hayatlarını kaybettiğini açıklamıştı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP